Суспільство

Ніжин має два нові міста-побратима

25-26 липня з офіційним візитом до Республіки Польща завітала делегація з Ніжина у складі міського голови Олександра Кодоли, секретаря міської ради Юрія Хоменка, радника міського голови Сергія Охонька.

Метою офіційного візиту ніжинської делегації до міст Олькуш і Дембиця, з одного боку, було підписання Меморандуму про наміри щодо співпраці та Декларації про співпрацю з польськими містами, а з іншого – визначення Програми дій на найближче майбутнє, що дасть змогу Ніжину, Олькушу та Дембиці розпочати різнобічну та взаємовигідну співпрацю в різних сферах життєдіяльності.

Про це повідомляє Ніжинська міська рада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігова офіційно з’явилося місто-побратим

«Від імені Ніжинської міської ради та мешканців Ніжинської територіальної громади хочемо висловити слова щирої подяки всьому польському народові за солідарність і безпрецедентну підтримку, яка надавалася нашим співвітчизникам із перших днів повномасштабної збройної агресії росії проти України», – зазначив Олександр Кодола.

Із перших днів воєнних дій на території Чернігівської області Ніжину надавали різнобічну допомогу багато польських міст: Свідниця (місто-побратим Ніжина з 1992 року), Олькуш, Дембиця, Варшава, Гданськ, Гдиня, Сопот, Хвощино та інші. Польські міста прихистили багатьох ніжинських жінок і дітей та на певний час стали для них другою домівкою.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button