Суспільство

«Наш край»: на сесії облради намагаються «протягнути» скандальні питання

На сесії Чернігівської обласної ради, що відбудеться сьогодні, розглядатиметься низка земельних і питань комунальної власності, схвалення яких переслідує приватні вигоди, а не інтереси громади. Про це заявила керівниця фракції «Наш край» в облраді Ольга Чередник.

За її словами, у запропонованому порядку денному неоднозначно варто оцінювати питання сервітуту на території Чернігівської обласної ради до приватної будівлі з подальшим облаштуванням паркінгу (до речі, чернігівські активісти вже звертали увагу, що підземний паркінг там працював, але приміщення навіть не введено в експлуатацію і роботи там не завершені).

Включено до порядку денного і питання «Про надання управлінню комунального майна облради згоди на розроблення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі», де фігурують 14 адрес по всій області, що збігаються з адресами аптек підприємства «Ліки України», яке було комунальним, а потім стало приватним.

Крім того, містять значні корупційні ризики питання про викуп орендованого майна комерційними підприємствами. Постає питання — чому саме у такий спосіб відбувається відчуження комунальної власності, які вигоди будуть для громади?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Післякарантинна сесія облради під звуки прощальних акордів

Йдеться також про непрозоре виділення низки земельних ділянок. Просить виділити землю під будівництво комерційних споруд і підприємство «Діловий центр».

«Складається враження, що зацікавлені місцеві політики намагаються у швидкому темпі вирішити всі свої питання, адже за кожним із «проблемних» на сесії питань простежується чийсь конкретний інтерес», — наголосила Ольга Чередник.

Фракція «Наш край» застерігає колег від схвалення корупційних та скандальних питань. Тим паче, що до порядку денного внесена надзвичайно велика кількість питань — понад 100, що вже теоретично знижує якість їх розгляду. До того ж, є необхідність періодичних перерв у рамках дотримання карантинних обмежень.

Упевнені, що позицію «Нашого краю» — не допустити схвалення ганебних рішень — поділяють депутати з фракцій «Батьківщини», Радикальної та Аграрної партій. Сподіваємося, що їхня позиція щодо захисту інтересів жителів області буде послідовною та не зазнає кардинальних змін у сесійній залі.

Фракція «Наш край» вважає неприпустимими і ганебними спроби в умовах епідемії, коли увага громадян прикута до медичних й економічних питань, у незаконний спосіб задовольнити інтереси окремих підприємств та їхніх власників.

Фракція «Наш край» закликає журналістів і громадських активістів взяти участь у засіданні сесії та об’єктивному висвітленні її перебігу. Важливо виявити громадянську позицію, аби не допустити дерибану землі і майна, що належать громаді.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button