Суспільство

Близько 55-60% юнаків ухиляються від призову на строкову службу

З жовтня цього року до середини грудня на Чернігівщині, як і в інших куточках країни триватиме призов на строкову військову службу.

— Особливістю цього призову у нас є те, що раніше призовників ми відправляли до навчальних центрів. На сьогоднішній день військова частина направляє своїх представників для відбору юнаків. Перед призовом територіальними центрами проводиться робота щодо вивчення морально-ділових якостей та проходження контрольного медичного огляду, — зазначив військовий комісар Чернігівського обласного ТЦК та соцпідтримки полковник Олег Гончарук.

Перед прибуттям на збірний пункт, юнаки в обов’язковому порядку проходять тестування на COVID-19, тож йдуть до війська абсолютно здоровими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хвороби, що найчастіше «косять» майбутніх воїнів: у Чернігові минає останній етап призовної кампанії (Відео)

Як зазначає керівництво Чернігівського ТЦК та соцпідтримки, -призовникам намагаються завжди йти назустріч, якщо є така можливість. Враховуючи, що у деяких з них, можливо існують проблеми щодо закінчення вишу через карантинні обмеження або інші причини сімейного характеру. В цьому разі початок служби для цієї категорії можна перенести з жовтня на листопад чи грудень.

— На жаль, близько 55-60% юнаків намагаються у той чи інший спосіб ухилятися від призову на строкову військову службу. Проте багато, хто з них не знає, що період проходження військової служби, а це загалом 18 місяців і 12 місяців для тих хто має вищу освіту і ступінь «магістр» даремно не пройде. Кожен з них отримає військово-облікову спеціальність, що завжди стане у пригоді в цивільному житті, — повідомив Олег Гончарук.

Поряд з різними видами забезпечення значно покращилося і речове забезпечення строковиків. Наразі військовослужбовці строкової служби забезпечуються на рівні з контрактниками.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ігор Березинський, спеціальний кореспондент Інформагентства МО України АрміяInform

Ще статті по темі

Back to top button