Суспільство

«Наш край» підтримує добровільне об’єднання громад

Політична партія «Наш край» послідовно підтримує децентралізацію в Україні, складовою частиною якої є створення об’єднаних територіальних громад.

На цьому наголосила керівник фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник.

За її словами, партія висуває кандидатів у всіх новостворених об’єднаних територіальних громадах Чернігівщини, вибори голів яких мають відбутися 11 та 18 грудня. Зараз триває процес підготовки до виборів.

Ольга Чередник акцентувала, що принципова позиція партії полягає в дотриманні принципу добровільності об’єднання. Звісно, має значення спроможність громад, але дуже часто бажання людей об’єднатися і поліпшити своє життя у громаді вже є надійним підґрунтям для їхньої подальшої активної діяльності.

«Об’єднання громад – ключова умова реформи, адже рішення, що безпосередньо стосуються жителів сіл, селищ, невеликих міст, мають прийматися за участю представників громади на їхньому рівні», – зазначила Ольга Чередник.

Вона наголосила, після закінчення реформи практично всі кошти, що заробляє громада, мають залишатися на місцях.

«Створення громади – перспективна ґрунтовна робота, що передбачає створення нових виробництв, робочих місць, залучення інвестицій. Об’єднані територіальні громади мають отримати повноваження і ресурси міст обласного значення», – зазначила депутат.

Керівник фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді додала, що ці кошти можна буде використати для ремонту й будівництва доріг та мостів, закупівлю шкільних автобусів, пожежної і спеціальної рятувальної техніки, будівництва водогонів, систем водовідведення, рекультивації наявних сміттєзвалищ тощо. Тобто на першочергові цілі, на фінансування яких раніше влада не знаходила фінансових ресурсів.

За повідомленням прес-служби Чернігівської облорганізації політичної партії «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button