Суспільство

«Наш край» у Носівській міськраді схвалив низку рішень для розвитку громади

*Актуально

Носівська міська рада, в якій більшість становлять депутати від «Нашого краю», під час чергової сесії схвалила низку рішень для розвитку об’єднаної територіальної громади.

Як повідомила секретар Носівської міської ради Людмила Недолуга (представниця «Нашого краю»), міський бюджет за підсумками 5 місяців має перевиконання, зокрема надходження за цей період загального фонду бюджету становлять 101,7 млн грн. За рішенням депутатів, кошти насамперед спрямовано на благоустрій населених пунктів громади, ремонт доріг, водогін, відновлення вуличного освітлення, ремонт школи у селі Володькова Дівиця. «Кошти виділені на проекти, що важливі для жителів нашої громади», – наголосила Людмила Недолуга.

Дискусійним стало питання про спробу Носівського цукрового заводу (входить до складу компанії «ІМК») розірвати договір оренди землі, де розташовані відстійники підприємства.

Як пояснила Людмила Недолуга, підприємство уклало договір оренди у 2010 році на 49 років, а зараз вирішило відмовитися від частини земель, що мають гіршу якість. «Питання обговорювалося тривалий час, і його затвердження означало б втрати для бюджету близько 700 тис. грн, а тому депутати, насамперед «Нашого краю», його не підтримали», – сказала секретар Носівської міської ради.

Також під час сесії внесено зміни до статутів дошкільних і навчальних закладів, що стосувалися запровадження контрактної форми роботи їх керівників. Ця норма має посилити конкуренцію, а відтак, стимулювати роботу керівників шкіл і дитсадків.

Крім того, депутати схвалили рішення про прийняття до комунальної власності двох музеїв – у населених пунктах Володькова Дівиця та Козари. Виділили кошти на підтримку комунального підприємства «Носівка комунальна», що в нинішній ситуації потребує фінансової підтримки.

Людмила Недолуга наголосила, що «Наш край» у Носівській міськраді потужною командою працює над виконанням своєї передвиборної програми.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button