Суспільство (відео)

Відтермінований вердикт: Сновська школа-інтернат продовжує боротьбу за існування (Відео)

На сесію Чернігівської обласної ради приїхали з протестом жителі Сновщини, працівники місцевої Сновської гімназії, в народі – «школи-інтернату «Казка». Люди обурені намаганням влади закрити їхній заклад.

«Ми відстоюємо права наших дітей на освіту і на гідне перебування в нашому закладі», — Ольга Логоша, вчитель КЗ «Сновська гімназія» ЧОР.

«Ми приїхали, щоб захистити майбутнє наших дітей, адже в наших діток різні долі. В нашому закладі є напівсироти, є одна сирота, дітки з неблагополучних і багатодітних сімей», — Надія Корженок, вихователь КЗ «Сновська гімназія» ЧОР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині можуть закрити школу-інтернат (Відео)

Але до сесії справа не доходить. Питання знімають із розгляду.

«Дуже багато виникає питань стосовно цього рішення. В мене є пропозиція перенести це рішення на розгляд наступної сесії», — Олена Дмитренко, голова Чернігівської обласної ради.

Рішення вирішили доопрацювати та винести на наступну сесію. Як доопрацьовуватимуть ліквідацію, не зрозуміло.

«Надійшла звістка про те, що питання про закриття нашого закладу знято з розгляду. Звісно, це дуже добра новина, але є така інформація, що все одно ставитимуть питання про подальше життя нашого закладу. Безумовно, надалі відстоюватимемо свою позицію щодо незакриття нашого закладу… наші діти постійно навчалися в нашому закладі і, звісно, люди працювали», — Євгеній Лаходинов, заступник директора з виховної роботи КЗ «Сновська гімназія» ЧОР.

Сновська гімназія – не єдина, якій запланували винести вирок на сесії. Обласний дитячий санаторій «Пролісок», який зараз не приймає дітей, також виявився не по кишені.

«Цей заклад не може зараз функціонувати як санаторій, тому що це шкодить здоров’ю дітей», — Жанна Шерстюк, заступник голови Чернігівської ОДА.

Тому замість реконструкції ідемо шляхом закриття. Як наслідок, цьому закладу щастить не так, як Сновській гімназії. Питання про припинення цієї юридичної особи внесли на розгляд сесії.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button