Суспільство

Наступного року акциз на пальне залишиться в бюджетах громад

*Актуально

Парламент підтримав зміни до Бюджетного кодексу України, згідно з якими 13,44% надходжень акцизу на пальне залишаться в місцевих бюджетах, хоча раніше пропонувалося забрати цей податок із бюджетів громад.

Як повідомив народний депутат України Борис Приходько, до нього неодноразово зверталися голови громад і депутати місцевих рад, які були стурбовані намірами скасувати цю норму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Навіщо потрібні районні ради?»: голова громади про можливість перерахунку грошей до районного бюджету

«Їхні побоювання можна зрозуміти, адже втрати місцевих бюджетів могли б сягати десятків мільйонів гривень. Тож у 2021 році 13,44% акцизного податку з пального, вітчизняного чи ввезеного, автоматично підуть до загального фонду бюджетів місцевого самоврядування», – прокоментував Борис Приходько.

За словами депутата Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» Юрія Музики, надзвичайно важливо, що збережено надходження цього податку до місцевих бюджетів. Адже це дасть змогу зміцнити фінансову базу місцевого самоврядування, що надзвичайно актуально в умовах карантинних обмежень і нестабільної роботи багатьох підприємств.

Голова Кіптівської громади Володимир Кучма, обраний від «Нашого краю», переконаний, що це рішення сприятиме подальшому розвитку громад не лише Чернігівської області. «Завдяки нашому депутату Борису Приходьку та іншим свідомим парламентарям акциз із пального залишився в бюджеті громад. Для Кіптівської громади це суттєві надходження – до 5 млн грн на рік. Їх спрямуємо на соціально-економічний розвиток територіальної громади, дитсадки, школи, культуру, спорт тощо», – розповів Володимир Кучма.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button