Суспільство

‎ «Нацьковані»: на Чернігівщині знову з’явилися оборотні в погонах

*Імідж

Останнім часом поліція Чернігівщини, м’яко кажучи, показує себе з дуже негативного боку. Це явище нагадує «роботу» проплачених бандитських формувань. Невже поліція перетворюється на міліцію часів Януковича? Яскравий приклад – нещодавно поліція, «реагуючи» на «анонімний» телефонний дзвінок стосовно нібито підкупу виборців штабом одного із кандидатів у президенти, провела серію ганебних наскоків на працівників штабу.

Правоохоронці сформували список номерів автомобілів людей, які працюють у штабі, і влаштувала цинічне протизаконне полювання на цих осіб. Уявіть собі – поліція в різних районах області, навіть не маючи на це елементарного права, зупиняла ці автомобілі й здійснювала «обшук». Безумовно, жодних фактів підкупу не було і поліція нічого не знайшла. Дивує ось що: методи «роботи» поліції Чернігівської області. Працівники штабу розцінюють це безпосередньо як тиск і залякування з боку поліції.

Головний поліцейський Чернігівщини Едуард Альохін, замість того, щоб займатися боротьбою з криміналітетом, ловити злочинців і забезпечувати громадський порядок – із підозрілою завзятістю відправляє левову частину особового складу на «сафарі» за представниками штабу одного з кандидатів у президенти. Ну, дуже вже це нагадує відпрацювання політичного замовлення. Але пану Альохіну і його підопічним варто затямити, що ніхто їхніх брудних акцій не боїться.

Часи диктатури минули й українське суспільство живе в демократичних реаліях. Народ уже не залякати. Людям не заткнути рота погрозами. А якщо правоохоронні органи починають гру в імперську армію, то нехай пригадають доленосні часи – Революцію Гідності, коли нація повстала проти зла, зокрема проти зла міліцейського.

Ще статті по темі

Back to top button