Суспільство

Ракіровка працівників: іноземці працюють на Чернігівщині

Тоді як наші громадяни шукають кращих заробітків за кордоном, іноземці приїздять працювати до України, щоправда, не так масово. Зокрема на Чернігівщині станом на 23 листопада поточного року 56 роботодавців регіону використовують працю 107 іноземних громадян.

Це громадяни 26 країн світу, найбільше – з Туреччини, Китаю, Білорусі та Грузії. Переважна більшість іноземців, які працюють на Чернігівщині, обіймає керівні посади, проте є й кваліфіковані працівники, такі як: налагоджувальник деревообробного устаткування, оператор агрегатних ліній сортування та перероблення деревини, інженер із технічної діагностики котельного і турбінного устаткування, економіст зі збуту, менеджер, енергетик.

У нашій області тривалий час використовують працю іноземних громадян ТОВ «Торгівельна компанія «КАМАЗ» (м.Чернігів), ТОВ «ТФ Кабель Україна» (м.Чернігів), ТОВ «ТОЗІНАЛІ» (смт Варва), ТОВ «АЛІТОНІ» (м.Прилуки), ТОВ «Ризький хліб» (м. Чернігів) та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «ЧеЗаРа», віддай борг»: працівники заводу домоглися виплати частини зарплати

У службі зайнятості пояснюють, що в Україні роботодавці мають право на застосування праці іноземців та осіб без громадянства на підставі дозволу, що видається регіональною службою зайнятості.

На думку фахівців, застосування праці іноземців має низку «плюсів», адже це інвестиції в розвиток економіки, створення нових робочих місць,   легальна зайнятість, сплата податків, а також управлінський потенціал та іноземний досвід.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button