Суспільство

Навчально-методичний центр профспілок відстояв своє право на існування

4 квітня Господарський суд Чернігівської області ухвалив рішення у справі Фонду державного майна України проти Навчально-методичного центру (НМЦ) профспілок щодо виселення останнього з власного приміщення. Суд повністю відмовив Фонду у задоволенні позовних вимог.

Таким чином, Центр довів законність своєї роботи у власному приміщенні, яке він займає від часу побудови у 1987 році. Протягом цих років НМЦ профспілок докладає всіх зусиль для підвищення правової свідомості членів профспілок, надає їм безкоштовну юридичну та консультаційну допомогу і підвищує кваліфікацію профспілкових лідерів з усієї України.

Представники Навчально-методичного центру, ймовірно, продовжать захист права колективу на свою роботу вже в апеляційній інстанції.

На адресу Центру продовжують надходити сотні звернень і листів підтримки від профспілкових організацій та звичайних працівників, які свого часу отримали правову та інформаційну допомогу в Навчально-методичному центрі.

Нагадаємо, що справа про знищення Навчально-методичного центру профспілок тягнеться ще з 2011 року, коли тодішній генеральний прокурор Пшонка подав перший позов проти Центру. На жаль, нова демократична влада продовжує тиск на профспілки, які є однією з найважливіших інституцій у країнах Європейського Союзу.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button