Суспільство

Навчання з турботою про майбутнє: Чернігівський інститут інформації, бізнесу і права

Про особливості та переваги навчання в ЧІІБІП розповідають ректорка вишу Тетяна Шестаковська та проректорка Маргарита Гарига.

Тетяна Шестаковська – ректорка Чернігівського інституту інформації, бізнесу і права

Понад 20 років ми виховуємо велич та успіх серед наших студентів. ЧІІБІП є представником у Чернігівській області Міжнародного науково-технічного університету імені академіка Юрія Бугая. Наш навчальний заклад було засновано в 1999 році метрами української освіти для впровадження новітніх освітніх технологій різного роду за зразком провідних вишів США та Європи.

У викладанні ми використовуємо найсучасніші досягнення світової науки. Студенти та викладачі мають можливість займатися науково-дослідною роботою, беруть активну участь у соціальних проектах, благодійних заходах. Значна увага приділяється позааудиторній роботі. Ми маємо змогу проводити різного рівня виховні та розважальні заходи, організовувати екскурсії. Наші студенти часто відвідують Верховну Раду України, спілкуються з народними депутатами.

Серед викладацького штату є представники Верховної Ради та місцевої влади, а це можливості та перспективи для випускників у подальшому працевлаштуванні. Студенти проходять стажування в органах влади та місцевого самоврядування. Практичні заняття проводяться з використанням сучасних мультимедійних технологій. Кожна спеціальність – ключ до успішного майбутнього.

Маргарита Гарига – проректорка Чернігівського інституту інформації, бізнесу і права

У ЧІІБІП студент розуміє, що платить кошти за якісні знання. Приватні виші гнучкіші щодо цінової політики оплати навчання, ніж державні. Цього року ми мали змогу надати 20-відсоткову знижку військовослужбовцям, а також не підвищувати вартість для решти студентів. Для близьких і родичів співробітників університету ми завжди робимо суттєві знижки на навчання: до 50 % залежно від ступеня споріднення. У нас розроблено чітке положення, де прописано всі відсотки. Також працює програма «Приведи друга». Якщо студент приводить до нас на навчання друга, обидва отримують знижку від 10 %.

Студентам, що закінчують семестр на відмінно, ми понижуємо оплату. Також постійно виділяємо фінансування на підтримку та подальшу мотивацію до навчання активного студентства, яке бере участь у житті інституту. Ми організовуємо для них дозвілля, влаштовуємо тренінги та подорожі.

Студент та його безпека – понад усе. Зараз навчання в ЧІІБІП проходить у дистанційному форматі-як синхронно, так і асинхронно. Викладачі виходять на зв’язок за допомогою онлайн-платформ. Якщо під час онлайн-пари починається тривога, ми просимо наших студентів негайно пройти до укриття та перериваємо заняття.

Але сподіваємось на краще й плануємо з вересня відновити офлайн-навчання. Зараз облаштовуємо сховище в підвалі, де достатньо простору для організації освітнього процесу. Там комфортно, тепло, наразі проводимо ремонт. Це бомбосховище буде обладнано згідно з усіма існуючими стандартами, і, коли починатиметься тривога, ми зі студентами переміщатимемось туди.

Пишаємось тим, що вибудували теплі стосунки зі студентами. Оскільки нас не так багато, як у державних вишах, ми знаємо все про проблеми та потреби кожного нашого студента. Якщо комусь потрібна моральна, матеріальна, психологічна допомога або підтримка – ми завжди намагаємось її надати. Зараз непрості часи, більшість студентів працює паралельно з навчанням, тому ми можемо розробити гнучкий графік з індивідуальним підходом до кожного. Вечірні часи, вихідні дні – ми завжди підемо назустріч.

Спілкувалась Ольга Мелашенко (журнал «ВООМ»)

*Реклама

Ще статті по темі

Back to top button