Суспільство

Навчання заради майбутнього: як на Чернігівщині готують учнів до національного спротиву (Фото)

На Чернігівщині в межах підготовки громадян України до національного спротиву офіцери цивільно-військового співробітництва Регіонального управління Сил ТрО «Північ» Збройних Сил України та Сил територіальної оборони ЗСУ організували цікаве та практичне навчання для учнів однієї зі шкіл.

Під керівництвом досвідчених інструкторів школярі отримали можливість ознайомитися з різноманітними видами зброї, включно зі стрілецькою та гранатометами. Також для них провели заняття з тактичної медицини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителька Чернігівщини хотіла отримати «грошову допомогу», натомість втратила 30 тисяч гривень

Кульмінацією заходу стало ознайомлення учнів із сучасними технологіями – безпілотними літальними апаратами. Вони мали змогу спостерігати за демонстраційним польотом дрона та дізнатися більше про його конструкцію та принципи роботи.

— Наша мета – дати дітям елементарні знання, – розповіла офіцер цивільно-військового співробітництва Аліна Ільєнко. – Ми вважаємо, що це допоможе збільшити рівень їхньої безпеки в умовах війни з російськими окупантами та підготувати до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Слід зазначити, що ця подія набула великої популярності як серед учнів, так і серед викладачів навчального закладу. Вони відзначили важливість такого навчання для забезпечення особистої безпеки, а організатори розповіли, що й надалі планують проводити подібні заходи та розширювати асортимент тематики, впроваджувати додаткові програми навчання.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Регіональне управління Сил ТрО «Північ» Збройних Сил України

Ще статті по темі

Back to top button