Суспільство

Навіть невелике зменшення часу, проведеного в соцмережах, покращує імунітет

Нове дослідження вчених з Університету Суонсі (Велика Британія) показує, що скорочення використання соціальних мереж на 15 хвилин на день може значно поліпшити загальний стан здоров’я та імунітет, а також знизити відчуття самотності та депресії.

Протягом трьох місяців команда досліджувала фізичне та психологічне здоров’я людей, які скорочували використання соціальних мереж на 15 хвилин на день. Результати порівнювали з групами, які нічого у своїй поведінці не змінювали.

Результати

50 учасників (33 жінки та 17 чоловіків) віком від 20 до 25 років щомісяця відповідали на запитання про своє здоров’я і психологічний стан, а також надавали звіти про використання ними соціальних мереж.

Результати показали:

  • У групи, яку попросили зменшити перебування в соцмережах, у середньому на 15% покращився імунітет – вони менше страждали від застуди, грипу та бородавок. Крім того, у них на 50% покращилася якість сну і на 30% зменшилася кількість симптомів депресії.
  • Примітно, що ті, кого просили скоротити використання соцмереж на 15 хвилин на день, поступово самостійно збільшували цей час. Наприкінці дослідження вони в середньому проводили в соцмережах уже на 40 хвилин менше, ніж раніше.
  • Учасники ж із контрольної групи збільшували своє перебування в соцмережах у середньому на 10 хвилин на день.
  • Третя група, яку спеціально попросили зайнятися чимось іншим, окрім соціальних мереж, збільшила їх використання приблизно на 25 хвилин на день.

Попередні дослідження також відзначали кореляцію між скороченням використання соціальних мереж і поліпшенням психологічного благополуччя. Нова робота показує, що це корисно і для фізичного здоров’я.

Джерело:Neuroscience news

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button