Суспільство

Названо переможців всеукраїнського рейтингу «Книга року-2018»

Гран-прі «Всеукраїнського рейтингу «Книга року-2018» отримала книга Мирослава Поповича «Філософія свободи», а нагороду «Видавничий імідж року» отримало видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», повідомляє портал «Читомо».

За інформацією інтернет-видання, імена переможців були оголошені під час урочистої церемонії, що відбулася в Українському домі напередодні в п’ятницю.

Переможцем у номінації «Популярні видання/історична белетристика» стала «Terra Ucrainica. Історичний атлас України і сусідніх земель» (Харків: Клуб Сімейного Дозвілля); у номінації «Дослідження, документи» — Степан Рудницький «Історія, геополітика та географія» (Київ: Темпора).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині побачила світ нова книга

У номінації «Політологія і соціологія» перемогу здобуло видання «Плинні ідеології. Ідеї та політика в Європі ХІХ-ХХ століть» Володимира Єрмоленка (Київ: Дух і Літера), в номінації «Публіцистика/сучасні мемуари» – «Дівчата зрізають коси» Євгенії Подобної (Київ: Люта справа); у номінації «Бізнес/економіка/успіх» – Адам Альтер «Нездоланні» (Київ: BookChef).

У номінації «Науково-популярна література» переможцями стало видання «Таємниці цивілізації» (Харків: «Віват»); в номінації «Філософія/антропологія/психологія» – «Філософія свободи» Мирослава Поповича (Харків: Фоліо); в номінації «Твори для школярів середніх класів» — Френсіс Бернетт «Таємний сад» (Київ: Nebo Booklab Publishing); у номінації «Пізнавальна і розвиваюча книга» переміг Кузько Кузякін «#щотакематематика?»(Харків: Талант).

Переможцем у номінації «Краєзнавча та туристична література/етнографія/історія повсякденності/Подорожні нотатки» стала збірка «Криптадії Федора Вовка: винайдення сороміцького. Етнографія сексуальности на межі ХІХ–ХХ століть» (Київ: Критика).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Михайло-Коцюбинському громада зустрілась із «живими книгами»

У номінації «Сучасна українська проза/есеїстика/драматургія» переміг роман «Коханці Юстиції» Юрія Андруховича (Чернівці: Meridian Czernowitz), а також «Свято неділі» і «Картини на провінційному тлі» Валерія Шевчука (Київ: Кліо); у номінації «Зарубіжна проза/есеїстика/драматургія» – «Під скляним ковпаком» Сильвії Плат (Львів: Видавництво Старого Лева»).

Переможцями в номінації «Поезія/афористика» стали Чарлз Буковскі «Грай на піаніно п’яно ніби на ударних поки пальці ледь за кровоточать» (Київ: Люта справа) і Сергій Жадан зі збіркою «Антена» (Чернівці: Meridian Czernowitz).

У номінації «Жанрова література (детектив/пригоди/фантастика/любовний роман/історичний роман/молодіжна проза/автобіографії)» переможцем став Юрій Косач з романом «Сеньйор Ніколо» (Київ: «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»); лауреатами премії «Нон-фікшн» стали Володимир Панченко «Повість про Миколу Зерова» із серії «Постаті культури» (Київ: «Дух і Літера») і Володимир Єрмоленко з книгою «Плинні ідеології. Ідеї та політика в Європі ХІХ–ХХ століть») (Київ:»Дух і Літера»).

Гран-прі конкурсу отримала книга Мирослава Поповича «Філософія свободи» (Харків:»Фоліо»).

Нагороду «Видавничий імідж року» отримало видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» (Київ).

Ще статті по темі

Back to top button