Суспільство

Не кімнати – холодильники: кого вже зігріли чиновники своєчасним опаленням

Махрова піжама та ще три светри – так рятується малеча в дошкільних закладах міста.

І хоч опалення їм мали б увімкнути ще вчора, в кімнатах холодно і волого.

Та це не заважає місцевим чиновникам займатися популізмом.

Ми вже писали, як відповідальний за тепло – заступник міського голови Олександр Кириченко, – розкидався «помпезностями» й обіцяв зігріти малечу ще майже тиждень тому. Та навіть через п’ять днів після обіцянок він не в змозі увімкнути опалення.

Нагадаємо, чернігівський міський голова розпорядився увімкнути опалення в дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах міста з 10 жовтня, 11-го він пообіцяв тепло лікарням, а 12 жовтня Владислав Атрошенко планує зігріти решту мешканців нашого міста – увімкнути опалення в квартирах.

+16 на термометрі середньої групи 37 садочку сьогодні зафіксували батьки, коли зранку привели дошкільнят. Батареї тут почали теплішати лише сьогодні зранку.

В іншому садочку № 7, що на вулиці Старобілоуській, опалення увімкнули ще вчора, та батареї там ледь теплі, повідомляє методист ДНЗ.

Оптимісти переконують: приміщенню потрібен час, аби прогрітися.

Ми ж вирішили пересвідчитися, чи виконало управління освіти міста розпорядження міського голови. Начальника управління Василя Білогуру на робочому місті не застали, та й не дивно. Він, мабуть саме вирішує проблеми з підключенням до опалення.

Тому й звернулися до управління освіти Чернігівської області. Там навіть цілий відділ існує, що моніторить технічний стан закладів освіти. Начальник відділу Сергій Назаренко повідомив, що станом на 14:45 у Чернігові опалення увімкнули лише у п’ятнадцяти школах. Про садочки інформації він не має, однак запевнив, що кількість увімкнених шкіл збільшується щогодини.

В області ситуація дещо гірша.

«Тепло в закладах освіти залежить ще й від розпоряджень міських голів, – повідомив Сергій Назаренко. – Тому поки що триває технічна підготовка. А фактично надавати тепло почав лише один район – Городнянський».

Загалом на Чернігівщині більше ніж півтисячі шкіл і 441 садочок.

Ще статті по темі

Back to top button