Суспільство

Не можуть оновити навчання очно: як відбуватиметься навчання на прикордонні Чернігівщини цього року

2 вересня на Чернігівщині розпочався навчальний рік. Усі школи Чернігова, окрім однієї, вийшли на навчання в очному форматі. Проте в школах області спостерігається не така позитивна тенденція. Діти прикордоння через безпекову ситуацію вже третій рік навчаються дистанційно. Також деякі школи вибирають змішаний формат навчання, оскільки не всі забезпечені укриттями.

Як школи області пристосовуються до навчання під час війни, ми розпитали в прикордонних громадах Чернігівщини.

Сергій Деденко, голова Семенівської ТГ

«Усі школи, окрім одної, працюють онлайн. І нічого не може змінитися. Навіть за наявності укриттів ми не можемо оновити навчання очно, тому що постійні обстріли. Наразі в школах громадах навчається більше як 1000 учнів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В освітніх закладах Чернігова розпочалося навчання – до роботи заступили офіцери освітньої безпеки (Відео)

Лариса Мірошниченко, в.о.начальника управління освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської ТГ

«У дистанційному форматі в нас продовжують навчатись учні в чотирьох школах. Це ті навчальні заклади, що розташовані в 20-кілометровій зоні від кордону, в одному закладі повністю відсутнє укриття. Вісім шкіл вийшли працювати очно. Всі школи в нас підготовлені, ми здійснювали об’їзд по цих школах, проводили перевірки готовності до нового навчального року. Дякуючи працівникам, Богу та нашим захисникам ми розпочали навчальний рік. Торік у школах громади навчалися 1700 учнів, цього року ще триває підрахунок, але можна сказати, що кількість зменшилася, оскільки за останні тижні багато родин виїхали з громади. У дистанційному форматі в нас цього року навчатимуться приблизно 200 учнів».

Тетяна Новик, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Добрянської ТГ

«На сьогодні у нас приблизно 300 учнів у громаді. У нас очно працює лише дитячий садок. Дві школи працюють у змішаному форматі й одна – дистанційно».

Ірина Наумчик, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту міської ради Корюківської ТГ

«У нашій громаді нема шкіл, які працюють очно. У нас є чотири школи, які працюють дистанційно: два заклади розташовані в 20-кілометровій зоні, два заклади не мають укриттів і там їх неможливо облаштувати, оскільки це дерев’яні сільські школи. Шість шкіл громади працюють у змішаному режимі».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button