Суспільство

У Прилуках через COVID-19 відмовилися від проведення предметних олімпіад

У Прилуках відмовилися від проведення предметних олімпіад у 2021-2022 навчальному році. Дану ситуацію прокоментував начальник управління освіти Прилуцької міської ради Олександр Правосуд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні скоротили терміни отримання бустерної дози вакцини від коронавірусу

Зокрема, посадовець наголосив, що рішення про відмову від участі прилуцьких школярів в предметних олімпіадах приймалося спільно із батьківським та педагогічним колективами.

«Не тільки прилуцька освіта не бере участі в обласному конкурсі по олімпіадам, не беруть й інші міста та ОТГ. Був спалах коронавірусу – «червона» зона, ми провели опитування серед батьків і серед директорів навчальних закладів і отримали спільну думку, що не варто брати участь зараз в олімпіадах і не варто їхати в Чернігів та брати участь у другому турі, тому що була небезпека така», — сказав він.

Водночас, прилуцькі школярі продовжать представляти Прилуки в низці престижних освітніх конкурсах.

 «Готують роботи вчителі зі своїми учнями по конкурсу МАН, по конкурсу Яцика, Шевченка», — сказав Олександр Правосуд та додав, що такі заходи позитивно впливають на досвід та освітній процес дітей.

«Відзначають у начальному закладі, ми відзначаємо дитину, дитині це приємно – це піднімає її рівень, впевненість у собі, але враховується перемога тільки на всеукраїнському рівні для вступу для того щоб були пільгові умови вступу до ВНЗ».

Джерело: ТК «ТІМ»

Рriluki.city

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button