Суспільство

Не всі школярі Чернігова вчасно отримають підручники в новому навчальному році

*Актуально

Ситуація із забезпеченням підручниками старшокласників викликає занепокоєння.

Про це заявила депутат Чернігівської міської ради від «Нашого краю» Вікторія Овчаренко.

За її словами, цього року Міносвіти не встигає надрукувати нові підручники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Менській ОТГ депутати різних рівнів об’єднують зусилля

«Міносвіти не встигає вчасно надрукувати підручники для учнів 10-го класу. Як завжди, посадовці проґавили час і зараз намагаються втиснути друк, розрахований на 7,5 місяця, в три місяці, а це технічно неможливо. Це означає, що батьки знову будуть вимушені самі купувати підручники, які повинна надати держава. Уряд має притягнути винних до відповідальності та переглянути умови затвердження нових підручників», – зазначила Вікторія Овчаренко.

Для учнів перших, п’ятих і десятих класів необхідно надрукувати 17 млн підручників. Українські потужності дають можливість надрукувати необхідну кількість підручників протягом 7,5 місяця. Тому необхідно було вчасно провести всю підготовчу роботу та забезпечити фінансування.

«Наш край» очікує від уряду розслідування та покарання винних чиновників. «Діти не повинні страждати через службове недбальство. Країна має працювати для дітей», – зазначила Вікторія Овчаренко.

Як відомо, міністр освіти та науки України Лілія Гриневич заявила, що у 2018 році друкують підручники одночасно для трьох паралелей класів – 1-го класу за новим стандартом, 5-го та 10-го класів. Через це десятикласники отримають паперові версії підручників протягом вересня-жовтня.

 Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button