Суспільство

«Ненароджене» харчування: коротка ініціатива чернігівського пологового будинку

У чернігівському пологовому будинку впроваджують платне харчування. Така інформація з’явилася в соцмережах. Нова послуга нібито діє з початку листопада. На скільки це відповідає дійсності, журналісти ЧЕline поцікавилися у головного лікаря медзакладу Василя Гусака.

Медик інформацію підтвердив, і розповів, що спроба виявилася неефективною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівки наважилися розповісти правду про пологовий будинок

На запитання журналістів, чому скасували платне харчування, медик відповів неохоче: «Ніхто нічого не скасовував, само скасувалося. Якщо ніхто не хоче замовляти, кому я буду готувати, собі?». Не вдалося нам дізнатися і вартість послуги, яка не прижилася, і що пропонували породіллям у меню.

Дивно, що ініціатива «вмерла» так швидко, адже в соцмережах були схвальні відгуки. Серед яких була й інформація стосовно вартості. Отже, харчування на добу становило приблизно 200 гривень. Тобто орієнтовно 67 гривень на сніданок, обід і вечерю. Жінки, які позитивно сприйняли ініціативу, розповідають, що їжа була свіжою та смачною, а також наголошували на необхідності такої послуги, оскільки чимало жінок приїжджають до Чернігова народжувати з області, тож позбавлені можливості отримувати передачі з дому щодня, а харчування в їдальнях медзакладів за державний рахунок, м’яко кажучи, для тих ще гурманів.

Тож дивує, що жінок позбавили можливості такого виду харчування під час перебування в пологовому будинку ще до того, як про неї дізналися жительки міста й області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button