Суспільство

Неоформлені трудові відносини невигідні, у першу чергу, самому працівнику

Спільна нарада з питань проведення масштабної інформаційної та інспекційної кампанії з питань недопущення використання незадекларованої праці відбулась днями в Управлінні Держпраці у Чернігівській області.

Захід відбувся за участі представників Головного управління ДПС у Чернігівській області, Головного Управління Пенсійного фонду України у Чернігівській області, обласного центру зайнятості та Головного управління Національної поліції України в Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині середня зарплата в березні майже вдвічі перевищила мінімальну

Учасники обговорили ряд питань стосовно взаємодії відомств, організації та планування проведення інспекційної кампанії, під час якої будуть здійснюватися заходи державного контролю за додержанням законодавства про працю з питань виявлення неоформлених трудових відносин.

За результатами наради було ухвалено низку рішень щодо взаємообміну інформацією між зазначеними структурами необхідної для проведення інспекційних відвідувань, у тому числі, в частині невідповідності фактичної чисельності працівників даним Реєстру застрахованих осіб та відсутності позитивної динаміки працевлаштування.

Також узгоджено питання надання допомоги та підтримки правоохоронними органами у ході проведення інспекційних заходів з виявлення фактів використання незадекларованої праці.

Начальниця управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Чернігівській області Світлана Волкова нагадує, що офіційне оформлення та легалізація заробітної плати — це не тільки збільшення надходжень до бюджетів та Пенсійного фонду України, а й забезпечення соціальних гарантій самого найманого працівника, у тому числі й майбутньої пенсії.

                        Сектор комунікацій Головного управління  ДПС у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button