Суспільство

Несумлінні батьки відпрацьовують борги перед дітьми

Якщо батьки ухиляються від сплати коштів на утримання дитини, до них можуть застосувати в судовому порядку адміністративне стягнення у вигляді суспільно корисних робіт. Відпрацьовувати доведеться від 120 до 360 годин, повідомляють Сусіди.City.

– Батьки зобов’язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття. Але іноді після розлучення вони нехтують цим обов’язком, – констатує старший інспектор Менського районного сектору філії державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області Володимир Хареба. – Пакет законів під назвою «Чужих дітей не буває» діє з 6 лютого 2018 року. Саме ним і передбачено новий вид адміністративного стягнення – суспільно корисні роботи. Контроль покладено на уповноважені органи з питань пробації.

За словами Володимира Хареби, правопорушники мають виконувати роботи, які визначають органи місцевого самоврядування. Кошти за цю працю йдуть на рахунок державної виконавчої служби, а потім – дитині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чернігівського горе-батька державні виконавці описали майно на користь дітей

Щоб притягнути неплатника до відповідальності, виконавча служба складає протоколи, направляє їх до суду, який розглядає справу по суті та виносить відповідну постанову. Далі постанова подається на виконання в службу пробації, після чого органи місцевої влади надають правопорушнику місце й обсяг роботи.

Суспільно корисні роботи застосовуються до неплатників аліментів, котрі мають заборгованість, що перевищує суму відповідних платежів за шість місяців.

Ще статті по темі

Back to top button