Суспільство

Невдовзі чернігівці дізнаються суми монетизації за субсидії

Упродовж березня – травня поточного року в рамках реалізації пілотного проекту «Укрпошта» доставлятиме отримувачам монетизовані субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

У проекті бере участь і Чернігівська область. «Укрпошта» приноситиме субсидії лише тим пенсіонерам, які через неї отримують пенсії, решта пенсіонерів отримає монетизацію через ті джерела, з яких мають пенсію. Всі, хто ще не пенсіонери, отримуватимуть через «Ощадбанк».

За словами Олени Дорошенко, керівниці чернігівської дирекції «Укрпошти», монополістом «Укрпошта» буде тільки в доправленні повідомлень про монетизацію субсидії.

«Повідомлення буде особисте, кожній людині, яка отримуватиме монетизацію. В ньому буде зазначена сума, яку отримуватиме людина. Всі повідомлення ми розсилатимемо з 1 березня. А вже з 12 березня люди почнуть отримувати гроші за лютий. Жодних втрат із цих коштів отримувачі монетизації не матимуть, тобто відсотки за доставку не вираховуватимуть», – пояснює Олена Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд запровадив монетизацію пільг і субсидій

Також, за її словами, людям важливо вчасно сплачувати комунальні, щоб не було заборгованості понад 340 гривень і більше двох місяців, у цьому разі монетизація скасовується. Повернеться тільки після оплати боргу, але вже в безготівковому вигляді.

Процес отримання монетизації через «Укрпошту» обіцяють зробити простим – доставлятимуть гроші листоноші, разом із пенсією, і замість однієї відомості отримувачу треба буде розписатись у двох.

Проект доставки субсидійних грошей – пілотний, триватиме протягом березня – травня 2019 року. За результатами аналізу ефективності проекту ухвалюватиметься рішення щодо його подальшого впровадження  чи невпровадження.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Уважаемая Олена Дорошенко.Ты розберись, что такое » Монетизация» Я уверен, что ты закончила Черниговский институт экономики, а потом ……

Back to top button