Суспільство

Ніжин обрано місцем проведення ІІІ Всеукраїнського музейного форуму

3 серпня в приміщенні Ніжинської міської ради відбулася робоча зустріч щодо проведення в місті Ніжині ІІІ Всеукраїнського музейного форуму – унікального майданчика для діалогу, співпраці та обміну досвідом і передовими новаціями між музеями всієї України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Інтерактивний скансен» у Ніжині: що це та хто фінансує?

Всеукраїнську музейну спільноту на цій зустрічі представляли Леонід Гріффен – заслужений діяч науки і техніки України, доктор технічних наук, професор, засновник й ініціатор Всеукраїнських музейних форумів та Оксана Новікова-Вигран – генеральний директор музею «Київська фортеця». Під час робочої зустрічі було обговорено важливість проведення ІІІ Всеукраїнського музейного форуму саме в м. Ніжині, адже Ніжин – відомий в Україні осередок музеїв. Проведення даного заходу в Ніжині відповідає існуючій стратегії розвитку ніжинської громади й приверне увагу музейної спільноти до Ніжинщини, її культурної спадщини, туристичного потенціалу, відкриє нові можливості та створить сприятливий інвестиційний клімат для розвитку готельно-ресторанного бізнесу, актуалізує та посилить впроваджуваний нині процес зі створення в Ніжині туристично-інформаційного центру та історико-архітектурного заповідника.

ІІІ Всеукраїнський музейний форум має відбутися влітку 2022 р. та являтиме собою триденну подію, під час якої музейники працюватимуть в складі наукових секцій конференції, відвідають ніжинські музеї, візьмуть учать в різноманітних майстер-класах та презентації науково-популярних видань, сформують нові перспективи для розвитку і популяризації музейної справи України. За підсумками форуму буде видано спеціальний збірник наукових досліджень учасників форуму.

Управління культури і туризму Ніжинської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button