Суспільство

«Найсмачніші овочі і фрукти в Україні»: чернігівка – про гастрономічні вподобання італійців

Багато чернігівців, рятуючись від війни, змушені були виїхати за кордон. Серед таких і Тетяна Терещенко. Зі своєю донечкою вона перебуває в Італії.

Зрозуміло, що для українців за кордоном усе незвичне – спосіб життя, менталітет людей і різні смаки.

«Кожен італієць вважає, що в Італії – найкраща їжа у світі. Вони дуже горді, що в них є італійські фрукти, овочі. Пишаються своєю випічкою. Звісно, паста – це окрема тема. До неї ставляться не як до просто їжі, її споживання – це ціла філософія. Готувати пасту в них не можна абияк. У них є певні правила, наприклад, вважається, що коли ти закинув у воду пасту, тобто макаронні вироби, то їх не потрібно вже ворушити. Вони самі по собі мають якось осісти та зваритися. Якість цих макаронних виробів висока. Вони з твердих сортів пшениці, доволі довго можуть готуватися, але не розвалюються по каструлі.

Варто зазначити, що в Італії пасти існує безліч видів, так само із неї готують багато страв. Утім, вона може бути просто з томатом, із сиром, великою популярністю користується паста з морепродуктами. В українських ресторанах побачити пасту в меню досить складно, а в них майже в кожному ресторані пропонують пасту. Вони завжди її їдять на обід, а інколи й на вечерю. Тобто щодня двічі на день для багатьох італійців споживання пасти – це нормально», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Тетяна Терещенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відома письменниця Олена Печорна – про свої нинішні пріоритетні заняття

Та хоч би яким різноманітним було меню італійців, на думку чернігівки, найсмачніша їжа – в Україні, особливо овочі та фрукти.

«На мою думку, фрукти в Україні мають більш виражений аромат Я ще не зустрічала в Італії таких смачних огірків чи помідорів, як в Україні. Але все одно італійці своєю їжею пишаються, ми чомусь так не пишаємося, як вони», – сказала Тетяна.

Вона також розповіла, що в Італії їй здалося цікавим і дивним, що фруктові дерева, які ростуть просто посеред міста або на території приватних дворів, є лише декорацією. Плоди цих дерев ніхто не їсть, і коли вони достигнуть на деревах, то просто падають додолу та гниють. А італійський клімат дозволяє, щоб там росли екзотичні для нас лимони, кумквати, гранати тощо.

Спілкувалась Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button