Суспільство

У Козелецькій громаді заборонили приносити пластик на кладовища

Штучні квіти, вінки та інші ритуальні вироби з пластику заборонили приносити на кладовище у Козелецькій громаді. Таке рішення ухвалили на черговому засіданні виконавчого комітету Козелецької селищної ради 27 квітня.

«До Козелецької селищної ради надійшло депутатське звернення від депутата ради Ірини Санченко з пропозицією заборонити розміщення на кладовищах пластикових квітів, вінків та інших ритуальних товарів, виготовлених із пластику, на території Козелецької селищної ради, – доповіла Людмила Набільська, керуюча справами виконкому. – Крім того, запропоновано заборонити садити на кладовищах високорослі дерева, оскільки у випадку їхнього падіння руйнуються пам’ятники та надгробки».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат Сновської міськради закликає земляків відмовитися від пластику на поминальні дні

«Питання актуальне і на часі. Адже кожної весни потрібно тонни пластикового сміття вивозити з кладовищ, окрім того, багато людей ще їх і спалюють, таким чином забруднюючи повітря, – говорить Валентин Бригинець, козелецький селищний голова. – Почнемо з роз’яснювальної роботи серед жителів громади. Розмістимо інформаційні плакати на кладовищах, а освітяни проводитимуть роз’яснювальну роботу серед вихованців та учнів про значний шкідливий вплив штучних квітів на навколишнє природне середовище. Також звернемося до Міністерства екології та природних ресурсів України і народних депутатів стосовно ініціювання розробки законопроєкту про заборону використання на кладовищах штучних пластикових квітів, вінків та інших ритуальних товарів».

Подібні заклики лунають не лише від екологів, а й від церковників. На офіційних сайтах парафій також закликають уникати використання пластикових атрибутів на цвинтарі. Козелецька селищна рада оприлюднила відеозвернення благочинного Козелецького округу, настоятеля Собору Різдва Богородиці протоієрея Михаїла Терещенка, настоятеля храму Вознесіння Господнього протоієрея Ярослава Гики, настоятеля Свято-Троїцької церкви (с.Сираї) протоієрея Іоанна Коптіля та настоятеля Свято-Воскресенської церкви (с.Лихолітки) протоієрея В’ячеслава Артюха із закликом відмовитися від використання на кладовищах штучних квітів та інших ритуальних виробів із пластику.

Козелецька селищна рада

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button