Суспільство

Ніжинка двічі не забрала прийомну дитину з санаторію

Сьогодні, 27 лютого, на черговому засіданні виконавчого комітету розглянули і прийняли рішення «Про виведення прийомної дитини з прийомної сім’ї».

Начальниця служби у справах дітей Наталія Рацин розповіла про те, що ця прийомна сім’я вже вдруге взяла прийомну дитину і вдруге склалася неприємна ситуація. Прийомна мати не виконувала своїх обов’язків і не співпрацювала з відповідними службами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє дівчат стали спасінням для матері загиблого в АТО бійця

«Учора мені о 21.00 з Центру соціальної служби сім’ї, дітей та молоді зателефонували і сказали, що до спеціаліста Центру надійшов дзвінок від прийомної матері, яка сказала, що дитина не вдома і десь гуляє. Я перетелефонувала матері й отримала відповідь, що все нормально і дитина вдома. Свій телефонний дзвінок до Центру жінка пояснила тим, що сплутала номер. Тобто ситуація була геть незрозумілою і неадекватною», — розповіла Наталія Борисівна.

Перед цим на початку лютого хлопчик оздоровлювався в дитячому санаторії «Пролісок». Коли закінчилася зміна і майже весь персонал закладу роз’їжджався додому, мати не забрала прийомну дитину і не відповідала на дзвінки, а потім узагалі вимкнула телефон. Дитину до Ніжина привезли вихователі санаторію.

У вересні була подібна ситуація, ця мати також не приїхала забрати прийомну дитину. Тоді працівники санаторію привезли хлопчика просто додому. Був скандал.

Як розповіла Наталія Рацин, хлопчика дуже шкода – він у свої 14 років не має ні телефона, ні особистого простору. Мати не співпрацювала зі службою у справах дітей, а більше підтримувала зв’язок з управлінням праці, бо там давали виплати. Тобто жінку, очевидно, цікавила не дитина, а виплати.

Зараз 14-річного хлопчика-сироту вилучать із цієї прийомної сім’ї і направлять до Центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Хлопчику підшуковуватимуть нову родину.

Жінка хотіла розірвати договір за згодою сторін, але служба у справах дітей вирішила розірвати договір односторонньо. Якби договір із цією сім’єю розірвали за згодою сторін, то через деякий час вони взяли б ще одну прийомну дитину.

Цій прийомній родині вже не дозволять брати дітей.

Джерело: mynizhyn.com

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button