Суспільство

Ніжинські ракетомоделісти вибороли низку нагород на Всеукраїнських змаганнях (Фото)

На традиційні Всеукраїнські змагання учнівської молоді з ракетомодельного спорту та юних ракетомоделістів до Скадовська прибули учасники з багатьох областей України.

Були представники Львівської, Івано-Франківської, Волинської, Черкаської, Полтавської, Донецької, Сумської, Чернігівської, Херсонської областей, міст Дніпра та Харкова. Всього у змаганнях взяли участь 13 команд юних ракетомоделістів (учні віком до 15 років) і 6 команд учнівської молоді (віком до 18 років).

Команду Чернігівської області становили вихованці Ніжинської СЮТ Петрух Антон, Смоляр Дмитро, Іванець Роман та учень ЧОЦНТТУМ Цирулік Віктор. У чотирьохденній боротьбі хлопці вибороли друге командне місце, поступившись команді Львівської області.

В особистому заліку чемпіоном у класі моделей ракетопланів на тривалість польоту став Смоляр Дмитро. У класі моделей копій ракет перше місце посів Іванець Роман. Друге місце в цьому класі – в Петруха Антона. У класі моделей радіокерованих ракетопланів третє місце – в Цируліка Віктора.

У рамках цих змагань відбувся перший етап кубка України “Кубок Херсону”, в якому ніжинці теж взяли участь та одержали низку нагород. У класі моделей копій три призові місця вибороли Іванець Роман, Петрух Антон, Смоляр Дмитро. У класі моделей ракет із ротором переможцем став Петрух Антон, а в класі моделей ракетопланів друге місце посів Смоляр Дмитро.

У змаганнях юних ракетомоделістів командну перемогу святкувала команда Ніжинської СЮТ. До складу команди увійшли Пархоменко Богдан та Примушко Андрій. В особистому заліку Пархоменко Богдан став чемпіоном у класі моделей ракет зі стрічкою, та в класі моделей напівкопій.

Готували команду керівники Панахно В.В., Шуляк С. В., Приданніков Д. Б.

Наступною спортивною подією для ракетомоделістів стане Чемпіонат України, який цього року приймає Ніжин із 27 червня по 3 липня.

Джерело: «Нежатин»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button