Суспільство

На голову Борзнянської ОТГ претендують 10 кандидатів

Анатолій Койда, Данило Деркач, Євген Косяненко, Сергій Батрак, Михайло Максимцов, Олексій Христич, Андрій Козішкурт, Олександр Бей, Віктор Бондаренко, Микола Галепа — аж десять чоловік подали свою кандидатуру на голову Борзнянської громади.

У середу, 5 червня, був останній день прийму документів.

Нагадаємо, 30 червня уперше вибори голів та депутатів пройдуть у шести новостворених громадах області: Борзнянській, Озерянській (Варвинський район), Вихвостівській (Городнянський), а також Хмільницькій, Новобілоуській та Киїнській Чернігівського району.

За кількістю кандидатів Борзна — безперечний лідер.

Першими документи подали нинішній мер Анатолій Койда, колишній голова РДА, перший заступник та голова Степанівської сільради Віктор Бондаренко, а також борзнянець Данило Деркач. Усі три кандидати — самовисуванці.

Сума застави від претендента — 2093 гривні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд зобов’язав виборчу комісію зареєструвати кандидатів у депутати Озерянської ОТГ

— Я безпартійна галушка, — жартує Анатолій КОЙДА, борзнянський міський голова. — Ну які можуть бути партії у міській раді, тим паче такій, як Борзна.

Змінити життя у Борзні на краще хоче кандидат Данило ДЕРКАЧ. Хлопцю 25 років. Він з багатодітної родини. У 2011 році «Вісник Ч» писав про Деркачів. Тоді у їх сім’ї з’явилася одинадцята дитина.

— Скажіть, це нормально, коли пенсіонери працюють, а молоді ро-боти немає, мусять виїздити за кордон? — обурюється Данило. — Я, наприклад, маю освіту. Закінчив училище лісового господарства, потім технікум і технологічний університет у Чернігові. А отримую на місяць 32 гривні. Оформлений по догляду за дідом.

— Чи маєте підтримку? В тому числі і фінансову?
— Звичайно. Це мої друзі і знайомі, однодумці.

— Маю відповідну освіту і хочу працевлаштуватися у першу чергу, — пояснив свої наміри Володимир БОНДАРЕНКО. — Після того, як звільнили з посади першого заступника, два роки вдома. Господарюю. Рік простояв на біржі. Мені 45. А не можу працевлаштуватися. Кажуть: з вашою освітою треба в начальство. А водієм чи трактористом не беруть.

— Чи маєте підтримку партії?

— Пропозиції були. Сказав: хочете — підтримуйте, але піду само- висуванцем. Щодо фінансів. Великі потрібні для підкупів. А так багато грошей не потрібно. Заставу вніс. Ще, може, листівок надрукую. От і все.

В Озерянах два кандидати: діючий голова Сергій Дмитренко, від Радикальної партії, та Олександр Дробілко, раніше працював у «Дружбі Новій».

— Минулого разу усе було жорсткіше. СБУ приїздило. Нині якось спокійно. Може, усе ще попереду. Буде видно, — говорить Сергій ДМИТРЕНКО.

А от у Вихвостові на Городнянщині лише один кандидат — Олександр АКУЛЕНКО, нинішній вихвостівський голова.

— То вас уже можна вітати?

— Дякую, — усміхнувся Олександр Григорович.

У Новобілоуській громаді зареєстровано три кандидати. У Хмільницькій — шість. У Киїнській — вісім.

Нагадаємо, у шести новостворених об’єднаних територіальних громадах Чернігівщини 30 червня пройдуть перші вибори голів та депутатів рад.

Джерело: Марина ЗАБІЯН, газета “Вісник Ч”

Ще статті по темі

Back to top button