Суспільство

Ніжинський пологовий будинок отримав нове обладнання

Нещодавно жіноча консультація Ніжинського пологового будинку отримала новий сучасний прилад для лікування передракових станів шийки матки – апарат високочастотний електрохірургічний ЕХВЧ 200 «Надія-4», про це повідомляє Ніжинська міська рада.

Апарат придбаний коштом міської громади, його вартість 61,9 тис. грн.

Новий апарат дає можливість проводити різання, коагуляцію та зварювання біологічних тканин за допомогою високочастотного електричного струму.

Завідувачка жіночої консультації Оксана Чистякова наголосила, що апарат ЕХВЧ 200 «Надія-4» є приладом нового покоління. Він, на відміну від старих електрохірургічних апаратів, має радіохвильову функцію, що допомагає проводити хірургічні втручання в максимально щадному режимі. Тому такий апарат можна використовувати для лікування жінок, які ще не народжували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжинська міська лікарня отримала нове медичне обладнання

Застосування апарату дає змогу не тільки зменшити час оперативного втручання, але й уникнути післяопераційних ускладнень: набряків, запалення, виникнення рубцевої деформації шийки матки, що значно покращує ефективність лікування хворих і зменшує час одужання. Операційні втручання проводять в амбулаторних умовах, швидко та доволі безболісно.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button