Суспільство

Збудник гепатиту виявили у водоймі на Чернігівщині

Городнянське лабораторне відділення ДУ «Чернігівський ОЛЦ МОЗ України» відібрало воду з Чибрижа в зоні відпочинку для вірусологічного дослідження. Про їх результати розповіла начальник районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Людмила Кравець.

Про це повідомляє тижневик новини Городнянщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фахівці перевірили якість води у річці Остер

«Результати лабораторних досліджень показали, що у воді наявний антиген вірусу гепатиту А. Це гостре інфекційне захворювання з ураженням печінки й травного каналу. У народі його ще називають «хворобою брудних рук». Інкубаційний період гепатиту А становить від 5 до 50 днів. Це хвороба, що не піддається самолікуванню, тому за перших ознак захворювання слід терміново звернутись до лікаря.

Застерігаємо городнянців і гостей міста: не купайтесь у Чибрижі. Навіть якщо спека всіма силами спонукає до цього. А ще – не використовуйте для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел та з відкритих водоймищ. Ретельно мийте овочі та фрукти перед вживанням і строго дотримуйтесь правил особистої гігієни – мийте руки з милом перед приготуванням і вживанням їжі, після відвідування туалету та вуличних прогулянок», — наголошує Людмила Кравець.

Ще статті по темі

Back to top button