Суспільство

Ніжинці активно обговорюють Огіркову вулицю: «за» і «проти»

Не так давно почалася хвиля декомунізації. Зняття пам’ятників, перейменування міст і вулиць. Небайдужі люди завзято долучаються до цієї справи.

Так, ніжинський громадський активіст Євген Ткаченко запропонував змінити назву вулиці Генерала Корчагіна.

«Просто цікава назва вулиці, присвячена людині, яка своє життя провела в Росії. Герою Радянського Союзу; володарю двох орденів Ленінського прапора; Червоної зірки, Георгіївських хрестів Корчагіну. Це, звісно, гідні заслуги. Але чому в нас, в Україні…

А от вулиця, присвячена славнозвісному ніжинському огірку, нам не завадила б. Адже на цій вулиці знаходиться консервний завод, де й готують такі відомі на весь світ ніжинські огірки».

Screenshot_3-1

Під публікацією розгорнулись бурхливі дебати серед ніжинців. Дехто стверджував, що, перш ніж пропонувати такі ідеї, треба об’єктивно зважувати історичні факти, адже Корчагін належить до покоління репресованих офіцерів, які дивом вціліли.

«Корчанін очолював 2-й механізований корпус, який у складі 60-ї армії брав участь у визволенні лівобережної України, а за участь у Чернігово-Прип’ятській операції отримав назву «Ніжинський». А культ огірка трохи дістав, наче в Ніжина єдина пам’ятка… Як не в д*п* його пхають, то пам’ятники ставимо, тепер ще й вулиці називати!!! Я проти!!!! Якщо й змінювати назву, то повернути першу назву вулиці – провулок Сінний, та й це не найкращий варіант!» – прокоментував такий собі Шурик Вороной.

Комусь ця ідея дійсно сподобалась. Тож запропонували назвати вулицю «Огіркова», адже овоч і справді є символом міста, а відзначити його назвою вулиці, на якій частково знаходиться консервний завод, було б доволі закономірно.

Більшість одностайна в тому, що перейменування вулиць мало що змінить у свідомості громадськості. До того ж, зазначили, краще дбати про стан доріг на цих вулицях, а не зосереджуватись на назві.

Screenshot_4-1

Screenshot_5

Screenshot_6

Джерело: Нежатин

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button