Суспільство

Пункти обігріву: що зміниться з введенням воєнного стану

На вулиці температура вже сягає зимової позначки мінус 10, невдовзі прийде календарна зима, тому виникає запитання, наскільки наша влада готова зустріти люті морози.

ЧЕline поцікавився в Григорія Годуна, керівника відділу з питань надзвичайних ситуацій Чернігівської міської ради, чи будуть цього року встановлені пункти обігріву для населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Августівці надзвичайники підгодовують тварин

«По Чернігову при зниженні середньодобової температури нижче 15 градусів будемо виставляти пункти обігріву. Це визначено протоколом рішенням комісії техногенної, екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Чернігівської міської ради. Де будемо виставляти – обговоримо зі службою з надзвичайних ситуацій, дивлячись, де вони будуть потрібні. Пункти обігріву в нас стаціонарні – це лікарні, центр безпритульних і, можливо, при державній службі з надзвичайних ситуацій, але на сьогодні введено воєнний стан і вони у зв’язку з цим можуть людей не пускати», – розказав Григорій Годун.

Щодо наметів, за прикладом минулих років, коли один із них було розташовано в урочищі «Березовий Гай», то встановлюватиме їх ДСНС за потреби і на прохання міської влади. Практика минулих років, за словами головного надзвичайника Чернігова, має негативний характер, адже відвідують такі намети переважно неблагонадійні особи, наприклад, хворі на туберкульоз. У «Березовому Гаю» встановлювали через те, що ним найчастіше користувалися далекобійники, які замерзали в люті морози. Встановлювати в інших куточках міста не вбачають потреби.

Ще статті по темі

Back to top button