Суспільство

Нова система «БМ «Чернігів» контролюватиме пішоходів та водіїв

Починаючи з 2018 року, в Чернігові діятиме нова міська Програма «Безпечне місто Чернігів на 2018-2020 роки». Її затвердили на сесії міської ради.

За три наступні роки потенційно криміногенні ділянки міста, де одночасно буває багато люду (площі, вулиці, транспортні засоби колективного використання тощо) забезпечать системою відеоконтролю та відеоспостереження. Як стверджує міське управління житлово-комунального господарства, яке є ініціатором Програми, щороку для безпеки міста, моніторингу, контролю, керування та оперативного реагування на надзвичайні події необхідно встановлювати по 100 відеокамер. Доукомплектування потребує і моніторинговий центр.

Система «БМ Чернігів» коштуватиме міському бюджету більше 42 млн. грн на три роки. За ці гроші передбачене як будівництво системи відеоспостереження, так і реконструкція вже наявної.

Реалізація Програми дасть змогу захистити інфраструктуру обласного центру від вандалів, покращити охорону громадського порядку. Використання сучасної системи відеоспостереження допоможе правоохоронцям збільшити кількість розкритих злочинів і зменшити кількість пограбувань, розбійних нападів, хуліганства, і, до речі, порушення правил дорожнього руху, адже відеокамери зможуть розпізнавати номерні знаки, відстежувати рух транспортних засобів і формувати архівні дані.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Интересно, а сколько будет бюджет платить за сопровождение этих камер? Я так понимаю сопровождением будет заниматься ОСНОВА?! 🙂

Back to top button