Суспільство

Новації у сфері реєстрації авто: що варто знати

Набули чинності кілька постанов Кабінету Міністрів України, до яких урядом внесено зміни.

Зокрема йдеться про порядок державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів і мопедів та врегулювання деяких питань щодо управління арештованими транспортними засобами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замінити посвідчення водія чернігівці можуть онлайн

По роз’яснення щодо новацій журналісти ЧЕline звернулися до Регіонального сервісного центру МВС у Чернігівській області.

Головне, на що варто звернути увагу автомобілістам, – це те, що відтепер під час реєстрації та перереєстрації транспортного засобу обов’язково здійснюється перевірка за Єдиним реєстром боржників.

Також викреслено пункт зняття з обліку для реалізації. «Тобто, – пояснили в Регіональному сервісному центрі, – з метою відчуження ТЗ, зняття з обліку не проводиться, продавець і покупець безпосередньо приходять до МРЕВ й укладають договір-купівлі продажу, або до торговельної організації. Тобто зараз перереєстрація здійснюється без зняття з обліку».

Ще статті по темі

Back to top button