Суспільство

Нові пайки для фронту: чернігівські бійці готові «продегустувати» набір Полторака

Технічні умови для харчових наборів нового зразка підписав сьогодні, 26 вересня, міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак.

Цими технічними умовами розширено асортимент страв. Наразі до раціону розроблено 18 страв. Калорійність для польових наборів нового зразка становить 3 500 Ккал, а в посиленому варіанті для військовослужбовців у зоні проведення АТО – 4 200 Ккал на добу та передбачається використання безполуменевого нагрівача їжі.

Розробники врахували досвід країн-членів НАТО щодо калорійності та упаковки, але в питанні асортименту страв врахували особливості національної кухні.

Окрім цього, в зазначеному харчовому наборі використовуватиметься нова технологія пакування (реторт-пакет), що дасть змогу отримати готові страви без термічної обробки та забезпечить компактність і зручність під час використання.

«Позаду – об’ємна та напружена робота волонтерів, спеціалістів Центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України. Попереду – не менш важливий етап – погодження цих технічних умов із профільними міністерствами та Кабінетом Міністрів України. Але на шляху до реформування та вдосконалення забезпечення військовослужбовців не маємо права зупинятися», – зазначив Степан Полторак.

Чернігівські бійці (учасники АТО) поки що неоднозначно сприймають новину про пайок. Мовляв, розписано все добре, але який насправді харчовий набір – невідомо. Усе треба тестувати безпосередньо в польових умовах.

Ще статті по темі

Back to top button