Суспільство

Нові правила оренди землі мають захистити всіх селян, – депутатка Чернігівської облради

*Актуально

Парламент планує розглянути законопроєкт, що ставить за мету детінізувати сільськогосподарське виробництво (№3131 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо детінізації виробництва сільськогосподарської продукції»).

Водночас експерти застерігають, що завдяки цьому законопроєкту великі агровиробники можуть «віджати» землю у власників паїв або ж не дати розширити бізнес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи почує влада голос Менської громади

На думку керівниці фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольги Чередник, влада має ретельно проаналізувати цей законопроєкт. Адже наразі дуже важливо, аби він не призвів до диспропорції на ринку землі та в агрогалузі.

«Наш край» наголошує, що до відкриття ринку землі треба встановити справедливі правила й умови, які нададуть можливість розвиватися всім учасникам, а не лише великим. Водночас важливо, щоб влада ефективно стимулювала аграріїв виходити з «тіні» та платити податки, вкладати кошти в розвиток місцевої інфраструктури та в меліорацію», – наголосила вона.

Без перебільшення – тільки гнучка система оподаткування та плати за землю, що підтримує аграріїв будь-якого розміру і спеціалізації, дасть змогу сформувати в державі гнучку систему, захищену від ринкових коливань.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button