Суспільство

Нові пристрасті довкола скандального будівництва біля Єлецького монастиря

Скандальне будівництво навпроти Єлецького монастиря в Чернігові, схоже, таки буде завершене.

У вівторок, 9 серпня, містобудівна рада при Чернігівській міській раді розглянула історико-містобудівне обґрунтування двох житлових будинків по вул. Князя Чорного, 4-А.

Попри те, що із 23 членів ради була присутня лише половина, восьмеро сказали «так» проекту. До речі, його презентував один із розробників – колишній заступник міського голови з архітектурно-будівельної частини Віктор Бережний.

Цікавий курйоз: попередник Бережного на цій посаді Олександр Сердюк був присутній як член ради і голосував за будівництво. Інший – уже нинішній заступник міського голови Валерій Бондарчук – теж не побачив крамоли у проекті.

Міський голова Владислав Атрошенко пропонував перенести будівництво на Масани і навіть був готовий компенсувати забудовникам збитки. Представники громадськості так прокоментували засідання:

– Практично уся рада – це представники забудовників. Що, вони будуть наступати на горло своїй пісні?

Заступник начальника управління архітектури міської ради Петро Гребень заявив, що голосування проходило виключно в контексті чинних правил – переважною більшістю, відтак, у кворумі не було потреби.

На Князя Чорного планують побудувати два житлові будинки – один у три поверхи (плюс цокольний поверх), інший – у п‘ять. Вчений секретар заповідника «Чернігів Стародавній» Сергій Черняков як представник громадськості наголосив: із цим рішенням громада не погоджується і надалі протестуватиме проти скандального будівництва, що не вписується в архітектурний ансамбль старого Чернігова.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Все понятно. Совет на лапу как представители застройщика получают, ну и куда ж без Атрошки- этому тоже кусочек достается, чтобы руками разводил шире и радовал недовольную общественность своими мелодичными речами… Как всегда все порешали деньги(((

Back to top button