Суспільство

Сенсація від археологів, «радикальний» Пончик без мерства та інше: дайджест новин Чернігова і області за 16 серпня

Літо закінчується і, поки школярі насолоджуються останніми безтурботними днями канікул, батьки вже починають планувати сімейний бюджет до нового навчального року. Скільки витратити на школяра та що краще купити для своєї дитини, дивіться у сюжеті ЧЕline.

Чернігівців приголомшила новина про рибалку-щасливчика. Днями чернігівець Валерій на Дніпрі впіймав найбільшу у своєму житті рибу – двометрового сома вагою 60 кг.

У «Чернігівобленерго» розповіли секрети «електричної» економії. Знижка, яку енергокомпанії пропонують для населення в нічний період, компенсується їм із державного бюджету.

Одного з команди Менського міського голову Геннадія Примакова сьогодні, 16 серпня, на черговому засіданні Апеляційного суду в Чернігові відсторонили від посади.

У Прилуцькому районі на День Незалежності планують встановити всеукраїнський рекорд – за кількістю короваїв. Кожен населений пункт повинен спекти паляницю за власним рецептом. Здавало б, усе добре, та в бочці меду є ложка дьогтю. Адже в районі є населені пункти, в яких проживають близько десятка жителів.

На Чернігівщині сьогодні, 16 серпня, офіційно представили нового начальника Головного територіального управління юстиції в області.

На Чернігівщині сталася справжня наукова сенсація світового масштабу. У селі Мезин розкопали барабанну установку з кісток мамонта, яку люди зробили ще 20 тисяч років тому.

Дитяча база відпочинку «Фортуна» тривалий час перебувала на балансі Чернігівського інституту економіки і управління, а після злиття «регіоналки» з технологічним університетом автоматично перейшла до «політеху».

Утім, об’єднання навчальних закладів особливо не вплинуло на базу – територія так і залишилася занедбаною.

Але берегти такий ласий шматочок у мальовничому місці – не так уже й легко. За останні два роки було здійснено 4 спроби рейдерського захоплення бази. Відвойовувати державну власність у бандитів допомагала СБУ.

У Чернігові співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали на хабарі начальника відділу екологічної інспекції одного з комунальних підприємств міськради.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Таксист поймал жирную рыбу, а менты – Пончика))) Наконец-то! Жаль, что только с поста сняли… За такое нужно сажать сразу и без разборок! Надеюсь, когда-то в этой стране продажные политиканы не смогут так просто откупаться от своих делишек.

Back to top button