Суспільство

Новий очільник СБУ в Чернігівській області: що відомо про Олексія Ляха

Президент України Володимир Зеленський своїм Указом призначив Олексія Ляха начальником Управління СБУ в Чернігівській області.

Євгена Нетужилова Зеленський указом №631 звільнив з посади керівника СБУ у Чернігівській області

Що відомо про нового очільника СБУ нашої області?

Олексій Лях народився 1978 року в Київській області. 2001 року закінчив Національну академію Служби безпеки України. Цього ж року розпочав службу на посаді оперуповноваженого у спецпідрозділі по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБУ по м. Києву та Київській області,

Очолював Миколаївську СБУ.

Раніше, за час роботи Олексія Ляха, начальником спецпідрозділу з боротьби з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Миколаївській області на хабарі затримали тоді ще керівника «Миколаїврибоохорони», депутата Миколаївської облради Олександра Каражея. Також цей відділ затримував під час отримання великої неправомірної вигоди начальника відділу прикордонної служби «Миколаїв» Віктора Сапруна.

Ще відділ «К» УСБУ на хабарі затримав тодішнього віце-губернатора Миколу Романчука та заступника голови Єланецької РДА Олега Зайзбурга. Крім того, співробітники миколаївської СБУ за підозрою у систематичному здирництві та одержанні хабарів затримали першого заступника голови ГУ ДФС у Миколаївській області Романа Подгородинського разом із спільником Олександром Нікітіним.

Коли Олексій Лях очолив УСБУ на Миколаївщині, співробітники Генпрокуратури та СБУ затримали начальника Миколаївської рибоохорони Михайла Синицю у його службовому кабінеті при отриманні 20 тисяч гривень. Згодом у СБУ повідомили, що затриманий за допомогою своїх підлеглих систематично збирав «данину» з підприємців, зайнятих рибним промислом.

А у червні 2018 року оперативники контррозвідки Управління СБУ в Миколаївській області припинили на території регіону діяльність агентурної мережі, створеної представниками генштабу збройних сил Росії.

Також (за непідтвердженою офіційно інформацією) Олексія Ляха Офіс Президента раніше розглядав як кандидатуру на голову Рівненської ОДА.

Ще статті по темі

Back to top button