Суспільство

Новітні технології на допомогу остерським лісівникам (Фото)

Придбане в 2018 році програмне забезпечення та прилади для ДП «Остерський військовий лісгосп» уже дають свої результати. Працівники державної лісової охорони через смартфони та персональні комп’ютери отримали доступ до електронної карти лісонасаджень і таксаційної бази даних підприємства, безпосередньо перебуваючи в лісовому масиві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжинські лісівники гідно представили область на змаганнях із мисливського біатлону

Використання мобільного покриття й GPS-навігації полегшило роботу щодо відводів рубок, догляду за лісом та головного користування, а крім цього дає можливість швидкого сповіщення про появу ознак погіршення санітарного стану насаджень і полегшує нагляд за поширенням шкідників і хвороб лісу.

Наявність загальної електронної бази даних координує дії лісової охорони ДП «Остерський військовий лісгосп», дає можливість виявлення помилок базового лісовпорядкування, значно зменшує можливість їх появи в майбутньому. Також це відіграє важливу роль у пожежогасінні: в разі виявленняі пожежі безпосередньо в лісових масивах із картою лісгоспу в смартфоні можна точно і максимально швидко визначити координати та площу загоряння.

ДП «Остерський військовий лісгосп»

Ще статті по темі

Back to top button