Суспільство

Новорічна ніч на самоті може виявитися цікавою: психологічний лайфхак

Новий рік – це свято, яке у більшості людей традиційно асоціюється з посиденьками в дружній компанії або святковими вечірками. Принаймні так було завжди. Між тим, нинішнє свято Нового року не буде схоже на жодне інше, адже в країні можуть ввести повний локдаун.

Тож доведеться зустрічати свято вдома, в найріднішому своєму колі, і на деякий час забути про гостьові візити. Щоправда, чимало людей, які не мають родин, можуть залишитися на самоті. Тому для багатьох із них зустріч 2021 року може дійсно стати особливою, причому зі знаком мінус. Проте панікувати в жодному разі не варто, як і напиватися від смутку – стверджує чернігівська психолог Ганна Колесова.

Женіть сумні думки

Психологи дійсно підтверджують, що найлегше, звісно, «розкиснути» на самоті. Але на негативі зациклюватися не потрібно – його і так багато довкола. Тож, за словами психологів, негативні думки треба переводити в позитивне русло.

Наприклад, сьогодні ви самі, а вже завтра ситуація може кардинально змінитися. Тож у новому році у вас буде багато спілкування з людьми та можливостей відпочити у дружній компанії. До того ж, треба пам’ятати, що ви не єдина людина, яка в новорічну ніч відпочиває сама вдома. І в цьому нічого страшного немає.

Проведіть аналіз старого року  

Останній день року – ідеальний час для саморефлексії, коли можна розкласти по поличках те, що відбувалося з вами увесь 2020 рік. Обов’язково привітайте себе з успіхами і досягненнями, навіть дрібними, подаруйте собі подарунок, про який так давно мріяли. Сам собі Дід Мороз – це цікава практика.

Якщо ж, на вашу думку, рік пройшов не дуже добре, тоді план дій такий: виписуєте на папір всі несприятливі моменти, а навпроти – варіанти вирішення.                             

Насолоджуйтеся днем тільки для себе

Новий рік наодинці – це унікальний шанс присвятити день тільки собі. Погодьтеся, така розкіш випадає нечасто. Тож купіть собі що-небудь, влаштувавши онлайн-шопінг, щоб себе побалувати, приготуйте свої улюблені страви або замовте доставку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За вихідні на Чернігівщині складено 12 протоколів про порушення «карантину вихідного дня»

Святкуйте онлайн

Соцмережі в період пандемії і карантину – популярні і актуальні як ніколи раніше. Безліч людей публікують новорічні привітання в онлайн-режимі. Дивіться відео, беріть участь у дискусіях і привітаннях. Це допоможе не почуватися самотнім.

Читайте книжку або дивіться фільми

У вас нарешті з’явився ідеальний момент, щоб вибрати гарну книгу, яку ви давно хотіли прочитати, і провести ніч за читанням, або ж можна влаштувати марафон тематичних новорічних фільмів.

Як бачимо, новорічну ніч навіть наодинці можна і треба провести цікаво. Головне, звісно, настрій і бажання. А сучасні засоби зв’язку свою справу зроблять.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button