Коронавірус

За вихідні на Чернігівщині складено 12 протоколів про порушення «карантину вихідного дня»

Протягом «карантину вихідного дня» спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області разом з представниками Національної поліції провели 732 перевірки суб’єктів господарювання на предмет дотримання ними протиепідемічних заходів та карантинних обмежень. Зокрема, протягом суботи-неділі обстежено 7 агропродовольчих ринків, 208 об’єктів продовольчої і 323 – непродовольчої торгівлі. Крім того, перевірено 194 заклади громадського харчування, в тому числі 49 – після 22.00.

Під час перевірок фахівцями Держпродспоживслужби виявлено 34 порушення, винесено 34 приписи (пропозиції) і складено 12 протоколів за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині знову фіксували порушення «карантину вихідного дня»

Серед найбільш поширених порушень – відсутність температурного скринінгу і централізованого збирання використаних засобів індивідуального захисту. Також подекуди не забезпечувалась соціальна дистанція у півтора метра між відвідувачами, були відсутні антисептики, місця для обробки рук та інформаційні матеріали, не здійснювалось вологе прибирання, до закладу допускались громадяни без захисних масок.

За порушення умов карантину вихідного дня представниками Нацполіції у присутності спеціалістів Держпродспоживслужби складено 3 протоколи, про встановлені недоліки поінформовані органи місцевої влади і правоохоронні органи.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Держпродспоживслужба

Ще статті по темі

Back to top button