Суспільство

«Об’єктивна та неупереджена» оцінка тендерних пропозицій від управління ЖКГ Чернігова

У жовтні 2018 року Управлінням ЖКГ Чернігівської міської ради було оголошено тендер на закупівлю табличок із назвами вулиць по місту Чернігову.

У тендері брали участь два учасники: ПП «Реаль» та ФОП «Вареник Тетяна Федорівна». Кращу цінову пропозицію за результатами торгів надало ПП «Реаль», але тендерний комітет управління ЖКГ своїм рішенням № 326 від 09.11.2018 р. відхилив цю пропозицію, посилаючись на відсутність витягу зі Статуту Учасника з положеннями про особу, яка має право підпису договорів на вимогу Додатка № 8 до документації.

7a0ec67dc611e99920dab39d55eada6f[1]

Скан документа Рішення тендерного комітету № 326 від 09.11.2018

Така підстава відхилення найвигіднішої пропозиції має дивний вигляд, адже у своїй тендерній пропозиції ПП «Реаль» надавало ці документи, а саме документ «10-Витяг зі Статуту+Наказ№1 – Повноваження директора», в якому зазначено, що Родимченко В.В. є директором ПП «Реаль» і має право підпису. Також право підпису підтверджує документ «Витяг_з _ЄДР_2»
005be5838596110a686798183187f389

Скан документа «10-Витяг зі Статуту+Наказ№1 – Повноваження директора».

22

Скан документа «Витяг_з _ЄДР_2» 

ПП «Реаль» оскаржило рішення тендерного комітету управління ЖКГ, бо надало відповідні документи. У свою чергу тендерний комітет знов відхиляє скаргу вже з новою причиною: «Учасник не виконав вимог Додатка №8 до документації, а саме: не надав у складі своєї пропозиції оформлений належним чином «Витяг зі статуту Учасника з положенням про особу, яка має право підпису договорів» відповідно до вимог Наказу Мінюста України № 1000/5 від 18.06.2015 Мінюсту України” (протокольне рішення №328 від 12.11.2018 р.)333

Скан документа «Протокольне рішення № 328 щодо розгляду оскарження від ПП «Реаль»

В самому ж протокольному рішенні тендерний комітет так і  не зазначив, які саме вимоги Наказу № 1000/5 від 18.06.2015 Мінюсту України порушило ПП «Реаль».

В той же час, замовник не помічає невідповідність тендерної документації другого учасника торгів ФОП “Вареник Тетяни Федорівни”  цьому ж Наказу. Адже, відповідно до його положень «копія документа повинна відповідати оригіналу, тобто повністю відтворювати інформацію оригіналу і всі його зовнішні ознаки або їх частину. Не допускається виготовляти копії документів з нерозбірливим текстом, підчистками, приписами та іншими не обумовленими виправленнями.”.  Документ «Пропозиція» (четверта сторінка) ФОП «Вареник Тетяни Федорівни», відсканована нерозбірливо і взагалі не дає можливості  встановити інформацію оригиналу.

444

Скан тендерної документації ФОП «Вареник Тетяни Федорівни» файл «Пропозиція.pdf» (четверта сторінка)

Відповідно до законодавства України, закупівлі здійснюються за принципами:

добросовісна конкуренція серед учасників; максимальна економія та ефективність; відкритість і прозорість на всіх стадіях закупівель; недискримінація учасників; об’єктивна та неупереджена оцінка тендерних пропозицій; запобігання корупційним діям і зловживанням.

Виникає запитання, чому тендерний комітет Управління ЖКГ Чернігівської міської ради так прихильно ставиться до одного учасника аукціону і так прискіпливо – до іншого? Матеріал підготовлений у рамках Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EU Anti-Corruption Initiative) – найбільшої програми підтримки України з боку ЄС в сфері боротьби з корупцією.

Програма фінансується ЄС та співфінансується і впроваджується Данською агенцією з міжнародного розвитку (DANIDA).

Джерело: ПІК

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Вареник после одоробла ЧЭ допускать вообще нельзя ни к какой деятельности.

Back to top button