Суспільство

Обдурені, ображені й злі: вчителі масово йдуть із профспілок і погрожують Атрошенку

Ситуація зі скасуванням надбавки у розмірі 20% за престижність професії чернігівським вчителям бере початок із кінця минулого року. Міська влада заявила, що на гарантовану надбавку для вчителів немає коштів. Водночас у місті мільйони витрачають на фонтани, реконструкції пляжів, скверів і дороги. Аби вчителі не бунтували, їм пообіцяли якось допомогти. Але далі обіцянок справи не зрушились.

Чернігівська вчителька Марина Поплавська розмістила в соціальній мережі Facebook обурливий пост. Жінка зазначає, що педагоги Чернігова отримали дуже «гірку» заробітну плату за квітень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Влада чинить як князьок із своїми холопами», – чернігівські вчителі про втрату надбавки (Відео)

«У платіжках за квітень ми дійсно побачили, що надбавка за престижність зменшена на 15%, що в середньому становило близько 1000 гривень. І тепер моя зарплата вже менша навіть за грудневу. Хоча в січні було підвищення. А тепер запитання до мера – якщо після підвищення ціни на воду й електроенергію мені не вистачить грошей на оплату комунальних, можна я прийду митися в фонтані, ну, чи попрасувати там що-небудь? А якщо не вистачить на продукти – можна накопати цибулин тюльпанів? Кажуть, вони їстівні», – зазначає Марина Поплавська.

Вчителька зазначила, що однозначно напише заяву на вихід із профспілки освіти, оскільки ця структура не здатна захищати права вчителів. Також Марина Поплавська написала, що на наступних виборах міського голови Владислав Атрошенко може не розраховувати на підтримку від освітян, мовляв, він уже продемонстрував у всій красі своє ставлення до простих людей.

До речі, з профспілки освіти також вийшли всі працівники однієї із шкіл Прилук.

«Працівники школи №10, всі 40 осіб – від директора до сторожа – добровільно подали заяви на вихід із профспілки освіти. Причина – повна бездіяльність профспілкового комітету. В освіті постійно відбуваються скорочення, а комітет узагалі не виконує своїх функцій, не цікавиться проблемами освітян, і не стає на їхній захист», – йдеться в пості.

Ще статті по темі

24 коментарів

  1. Ну дороги та сквери нужно ремонтировать, ну как минимум дороги, так как они в ужасном состоянии

    1. Нужно ремонтировать. Но интересно — почему за счет учительских зарплат? Либо пусть ВСЕ жители города скидываются на ремонт. А то как-то интересно получается. У нас что, именно учителя привели дороги и парки в такое состояние?

    2. На ремонт дорог идёт акциз с топлива, а не зарплата учителей.

    3. Дороги нужны всем. А от большинства учителей толку ноль. Бестолковые. Сейчас они еще пару недель поимитируют обучение учеников, потом 3 месяца отпуска, как у стахановцев каких то.

  2. У середньому вчителі отримали меньшу зарплатню на 800 — 1200 гривень, з 1 вересня 2018 року не буде поділу на групи при вивченні укр мови, англ мови , вчителі початкової школи залишаються без повної ставки! Молодь піде зі школи, залишаться тільки пенсіонери! А що стосується профспілок, їхня роль взагалі не зрозуміла!! А якщо у сім`ї два педагоги? Субсидії забрані!! Живемо по новому!!!

  3. А про воспитатель я вообще молчу.Люди с категориями и стажем получают минималку зато требования к ним сумасшедшие и ответственность за жизнь детей.Воспитатели не педагоги и им зарплату поднимать не надо.

  4. Уважаемые читатели, если будете молчать то над Вами так и будут издеватся, большой отток рабочей силы на запад рано или поздно приведет к тому что будут увеличивать зарплаты, РАБЫ уже не хотят работать за копейки и перед большим бизнесом становится очень проблемный вопрос ЧЕМ УДЕРЖАТЬ РАБОВ, не переживайте ответ только один заработной платой, всему свое время мы по чуть чуть будем подтягиватся в зарплатах к европе, У НИХ ВЫХОДА НЕТ☺

  5. А насчет профсоюзов это правда, в нынешнем выражении они 0

  6. И хотелось бы что бы мы поняли о том что происходит в городе, я согласен что в городе происходят координальные перемены, он становится красивее, уютне, но расходовать средства это не то что их зарабатывать, главный вопрос к меру это сколько он СОЗДАЛ РАБОЧИХ МЕСТ В ГОРОДЕ, СКОЛЬКО ПРИВЛЕК ИНВЕСТИЦИЙ В ГОРОД, СКОЛЬКО ОТКРЫТО ПРЕДПРИЯТИЙ КОТОРЫЕ СОЗДАЮТ ДОБАВЛЕНУЮ СТОИМОСТЬ, боюсь здесь вторая сторона медали

  7. А ще в школах не хочуть приймати заяви на вихід. Шкільний голова профспілки відправляє до головного офісу, а там вічно нікого нема. Та і адміністрація тисне на тих хто виявив бажання вийти і бігає за головою профспілки з заявою.

  8. Кому потрібні ті бюджетники!!! Будуть сидіти і на мінімальні заробітні плати!!! У Чернігові роботу знайти важко! От молодь і виїжджає до Києва або за кордон! Чернігів місто пенсіонерів, дадуть якоїсь гречки і про галасують за кого треба!

    1. Заявление подается письменно, через письмо с уведомление ( через почту)

  9. Головне підняти тарифи, про що уже є відповідне рішення міської ради! Будемо платити за комунальні по 4000 — 5000 гривень!!! А все інше то ерунда!

  10. Це що, «заказуха» на профспілки? Саме профспілка відстояла , щоб три місяці йшла надбавка за престижність 20% а те , що відпускні будуть виплачені в повному обсязі і вчасно не заслуга профспілок?! Все хороше швидко забувається.

    1. А що профспілки розподіляють відпускні? І розмір відпускних залежить від профспілок? Не смішіть мене!

    2. Учителя это на 90% сборище бездельников. 9 месяцев валяют дурака, имитируют обучение, а потом практически 3 месяца отпуска, как у каких то космонавтов.

  11. Шановні, а чи не Ви розписувались за 5% з 1 січня ? І тоді Вам було достатньо.

  12. А що, незалежним профспілкам не потрібно буде сплачувати внески? Там 1% буде мало.

  13. А хіба не «Наш край» відстоював надбавки вчителям на початку року?

  14. Хватить коментувати! Навіщо вчителям гроші? Їжте тюльпани та купайтесь у фонтанах! А хто невдоволений то звільняйтесь, вас ніхто не тримає! Я знову дам всім по 400 грн і всі проголосують, і буду мером! А вчителі Чернігову не потрібні! ОН добре, що дорогу зробив по вул. Шевченка, до дому можна нормально доїхати на Ямал ! А спорт зал і сауна є в міськ раді, он даже фонтанчик у дворі міської ради зробив для себе! Що там, кому не подобається ?

  15. «Наш край» для підняття свого рейтингу розмістив на фейсбуці заяву і все! Перемовини з начальником управління вели голови первинних профспілкових організацій на чолі з міською організацією профспілки і по цьому питанню писали звернення до депутатів міської ради про внесення змін до бюджету . Хронологію дій можна було прослідкувати на сайті обласної організації профспілки або запитати у голови своєї профспілки. Погано, що не має інформованості для людей.

  16. ТРИ МІСЯЦІ ЗБЕРЕЖЕННЯ ВЧИТЕЛЯМ НАДБАВКИ БУЛО ВІДВОЙОВАНО ЗАВДЯКИ ГОЛОВІ ОБЛАСНОЇ ПРОФСПІЛКИ МАТВЕЄВІЙ. Т. А, а не депутатам чи ще комусь. Міський голова профспілки пішов у підпілля, йому це не цікаво.На той рік вибори профспілки. Робіть висновки. Обирайте гідних людей.

  17. Школы вообще можно закрыть, сейчас ничему хорошему там не научат детей. В первую очередь закрыть музыкальные школы . Сотня юных музыкантиков реализовывают родительские хотелки за счет всех остальных черниговцев. Если эти юные таланты вместе со своими родителями так тянуться к прекрасному, то пусть это делают за свой счет. Музыкальные школы на 99% дотационные заведения. Почему многие тысячи простых и далеко небогатых черниговцев должны спонсировать обучении музыки сотни детей, которых часто родители привозят в муз.школы на дорогих машинах ?!

  18. Матвеєва Т. А у зговорі з Атрошенком і вже було все підписане… А ще, незабувайте, про скорочення, чого мовчать, що кожна школа по 10 вчителів повинна звільнити! тільки журналісти підняли шум і тоді почались боятись Атрошенко і його бандіти… яка матвеєва, де вона зараз? чи може їй дали хабар , чого мовчить? Підлабузниця…! Завдяки журналістам щось вдалось відвоювати! Дякую журналістам! Сподіваю і звернуть увагу на ці скорочення до початку наступного навчального року…

    Атрошенко забуть про підтримку вчителів на наступних виборах! Матвеєву звільнити зовсім і за грати із-за хабаря!

Back to top button