Суспільство

Обіцянки-цяцянки: стерилізаційний центр для тварин у Чернігові до 1 січня не запрацює

ЧЕline продовжує тримати руку на пульсі будівництва пункту тимчасового тримання тварин в обласному центрі. Ми вже повідомляли, що на «всіх круглих столах» із цієї проблематики чиновники обіцяли зооволонтерам, що будівельні роботи будуть закінчені до 1 січня. Омріяна дата не за горами, але коли пункт відкриє двері для чотирилапих підопічних – наразі невідомо.

Голова чернігівської громадської організації «Зоошанс» Марина Постол припускає, що, ймовірно, стерилізаційний центр для собак запрацює навесні.

«На будівництві буваю раз на два тижні. Радує, що робота кипить, і справа просувається. Нам пояснили, що затримка сталася тому, що будівельники довго розчищали територію від бетонних уламків будівлі, що згоріла поруч. Також свої корективи у справу вносить зима», – розказала Марина Постол.

За її словами, труднощі виникнуть і з підключенням майбутнього стерилізаційного центру до каналізації, адже в установі ще немає керівника, тож не відомо, хто підписуватиме всі потрібні документи.

Нагадуємо, що, за приблизними підрахунками, в Чернігові налічується близько 2 тисяч безпритульних собак. А центр розрахований на 180 тварин. Їх збиратимуть на вулицях міста та стерилізуватимуть.

Також упродовж місяця для песиків шукатимуть нових господарів. Якщо охочі не відгукнуться, собак випускатимуть назад у місто. До речі, активісти працюватимуть з агресивними тваринами, які можуть завдати шкоди людям.

Ще статті по темі

Back to top button