Суспільство

Обмін досвідом та практикою: п’ять медзакладів Чернігівщини співдіятимуть з двома німецькими

П’ять медичних закладів області в рамках міжнародної співпраці будуть обмінюватись досвідом та практикою з двома закладами охорони здоров’я Німеччини. Про таке, 9 та 10 травня в межах другого Міжнародного саміту міст і регіонів, керівники медзакладів і представники німецької делегації підписали Меморандуми.

За інформацією Чернігівської обласної військової адміністрації, обмін досвідом відбуватиметься між Чернігівською обласною, Обласною психоневрологічною, Обласною дитячою, Чернігівською міською лікарнею № 3, Корюківською ЦРЛ та Медичним центром Ростокського університету й Університетською лікарнею Грайфсвальда (Німеччина).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є потреба у спеціалістах різних спеціальностей: на Чернігівщині СБУ запрошує долучитися до спецпідрозділу «А»

Начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус назвав досвід, який, набули лікарі Чернігівщини у лютому-березні 2022 року – безцінним та вважає, що він може стати у пригоді європейським колегам. Натомість, каже, отримають необхідну підтримку у впроваджені практик відновлення та збереження ментального здоров’я.

Заступниця міністра охорони здоров’я України Марина Слободніченко, яка також доєдналась до заходу, зауважила, що головна ціль співпраці-це збереження людського капіталу, що неможливо зробити без посилення освіти і охорони здоров’я. За її словами обмін відповідним досвідом стане початком формування тісної співпраці українських та німецьких лікарів.

Загалом, це вже не перша співпраця Чернігівщини з Німеччиною. Раніше відбулася співдія у сфері культури, яка розпочалася ще влітку минулого року, коли камерний оркестр «Камерата Чернігів» Чернігівського фахового музичного коледжу ім. Л. М. Ревуцького відвідав з виступами Німеччину.

За словами Міністра науки, культури, федеральних і європейських справ федеральної землі Мекленбург-Передня Померанія Беттіни Мартін, німці націлені на формування довготривалих взаємин, в тому числі і у сфері культури, йдеться не про організацію, приміром, виставок, а глобальніше. В майбутньому планується розширення міжнародної співпраці з місцевими вишами, які вже активно працюють з іноземними колегами (зокрема німецькими, британськими, шведськими), втілюючи різнопланові проєкти – від програм обмінів студентами до реалізації стартапів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button