Суспільство

Здорожчання харчування у школах і садочках Чернігова: скільки платитимуть батьки?

Вартість харчування у школах і дитячих садочках у 2022 році обов’язково зміниться. Підвищення цін підтвердив міський голова Чернігова Владислав Атрошенко.

Він зазначив, що ціни на харчування міська рада переглядатиме, але запевнив: відсоткова пропорція – скільки платить бюджет, а скільки батьки – залишається незмінною.

Керівник управління освіти міської ради Василь Білогура назвав нові цифри, які фігуруватимуть у відповідному проєкті рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічні «атракціони»: міська влада розповіла про святкову програму Чернігова на новорічно-різдвяні свята (Відео)

– У дитсадках було від 25 до 30 гривень (за дитину на день, залежно від вікової групи. – Прим. ред.), а буде від 30 до 36. У школах пропонуємо 28 гривень замість нинішніх 23,5 грн, – пояснив чиновник.

Шкільний тариф – для учнів 1–4 класів. Старші учні з пільгових категорій харчуватимуться за бюджетні кошти за ціною 30 гривень.

Наразі з суми 23,50 батьки сплачують 13,5 грн, а 10 грн компенсує бюджет. Пропорція 57% на 43% має бути збережена, тож батьківська частка, імовірно, зросте з 13,5 до 16 гривень за сніданок. Витрати бюджету збільшаться на дві гривні за кожну дитину.

У дитсадках батьки платять 75% вартості харчування, а бюджет – 25%. Тож у ясельній групі за день батькам доведеться сплатити 22,5 грн, а у дошкільній – 27. Місто доплатить 7,5 і 9 гривень, відповідно.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За повідомленням 0462

Ще статті по темі

Back to top button