Суспільство

Окупанти хотіли залишити без газу значну частину Чернігова

Газовикам Чернігівщини вдалось вночі, під час артилерійського обстрілу, знайти місце пошкодження газопроводу, та вилучити з нього снаряд, щоб відновити роботу.

Під час обстрілу Чернігова російськими військами реактивними системами залпового вогню «Град» було пошкоджено розподільний газопровід діаметром 500 мм. До нього під‘єднана значна частина Чернігова.

Більшість обстрілів та бомбардувань ворог підступно здійснює в нічний час, тому шукати пошкодження газовикам АТ «Чернігівгаз» довелося і вночі, і під час обстрілу. Вони виявили, що у пошкодженому газопроводі стирчав снаряд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігів та область майже повністю без електропостачання

Після його вилучення газовики провели обрізку пошкодженої ділянки, зварювання та всі необхідні роботи. Щоб провести роботи, знадобилося декілька днів, декілька бригад та прикриття військових.

«Кожен з цих чоловіків і в мирний час відданий своїй справі, а зараз ми від них тим паче не чули жодної скарги на складні умови. Вони розуміють свою відповідальність перед людьми, перед країною, свій внесок у перемогу. Тому роблять все можливе і неможливе», — каже головний інженер Чернігівського відділення Володимир Міщенко

Загалом за 15 березня газопостачання було відновлено для майже 4 000 споживачів. Газ повернувся у домівки в Миколаївській, Харківській, Житомирській і Сумській областях.

Завдяки роботі мужніх слюсарів та майстрів АТ «Чернігівгаз», більшість чернігівських помешкань з газом. Так само газовики інших областей стоять на варті критичної інфраструктури. І у військовий час працюють, щоб забезпечувати безперервне газопостачання: проводять ремонти, шукають мітки диверсантів, виїздять на щоденні виклики.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: АТ «Чернігівгаз»

Ще статті по темі

Back to top button