Суспільство

Оновлену соціальну перукарню відкрили в Мені

Оновлену соціальну перукарню після ремонту відкрили в місті Мена.

За словами Наталії Гончар, директорки КУ «Менський територіальний центр надання соціальних послуг», послуги надаватимуть пенсіонерам, людям із інвалідністю, внутрішньо переміщеним особам, сім’ям загиблих воїнів, малозабезпеченим та іншим людям, які потрапили в складні життєві обставини.

«Соціальна послуга перукаря в нас була. Але ми минулого року переїхали до нового приміщення і почали потихеньку облаштовувати всі кабінети, де надають соціальні послуги. А завдяки співпраці з фондом «Право на захист» нам вдалося зробити невеличкий ремонт, замінили меблі, які були ще з часів радянського союзу, купили зручне професійне перукарське крісло-мийку. Бо в нас можна отримати таку послугу, як фарбування волосся. А для цього треба, щоб і бойлер був, і тепла водичка. Усі машинки, ножиці, фени – все купили професійне, щоб наш перукар надавав такі послуги вже, можна сказати, на професійному рівні», – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Наталія Гончар.

Зрозуміло, що перукарські послуги для людей, які перебувають на обліку в терцентрі, не передбачають оплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ручні гранати, пістолет і набої: на Чернігівщині в місцевого жителя вилучили незаконну зброю

«Ця послуга у нас діє згідно з державним стандартом, тобто один раз на місяць людина має право до нас звернутися й отримати таку послугу. Якщо ж це не раз на місяць, переважно ніхто так не звертається, то тоді в нас є соціальний тариф, який затверджується рішенням сесії.

Перукар може надати послугу і вдома. Річ у тім, що не всі люди можуть дійти, бо є різні категорії, особливо якщо людина похилого віку і вона вже пересувається тільки по своєму будинку, то може телефоном записатися. І після обіду наш перукар бере приладдя, ми купили такі приладдя, як машинки, які працюють на акумуляторах, і вона їде, обслуговує людину вдома. Ситуації різні бувають, і ми розуміємо, яку категорію ми обслуговуємо. Тому з цього розрахунку і приладдя купляли таке, щоб воно могло, як то кажуть, мобільно переноситися», – розповіла Наталія Гончар.

Ірина Осташко

Фото – Менська міська рада

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button