Суспільство

Оптимізація чи скорочення: що чекає на бібліотеки Чернігова

У Чернігові планують оптимізувати бібліотечну систему. Відповідне розпорядження підписав міський голова Владислав Атрошенко.

У ньому йдеться про те, що управлінню культури та туризму Чернігівської міської ради треба забезпечити проведення перевірки Чернігівської міської комунальної централізованої бібліотечної системи за період із 1 січня 2017 року по 16 липня 2018 року.2018-07-19_121737

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці можуть залишитися без історії: через потоп бібліотека Короленка втрачає унікальні видання

Журналісти ЧЕline поцікавились у директора бібліотеки ім. М.Коцюбинського Ніни Власенко, чи чула вона щось про оптимізацію і чи надходили вже якісь розпорядження до них.

За словами Ніни Власенко, вона вчора тільки побачила розпорядження на сайті міської ради.

«Від управління культури я ще поки жодних звісток не отримувала, але готуюся. Оптимізація – це ж, можливо, і скорочення, але що нас чекає, я не знаю. У нас днями вже розпочинається перевірка. Але ми витримаємо, у нас багато чого є показати та розказати і ми почуваємося впевнено», — розповіла вона.

Крім того, директор зазначила, що в усьому світі дорожчає інтернет, вартість книжок, тому люди зараз починають читати більше. Це бібліотека вже відчуває на собі, тепер приходить більше молоді на абонемент.

За словами начальника управління культури та туризму Чернігівської міськради Олександра Шевчука, в бібліотеках планується оптимізація.

«Будь-яка оптимізація – це оновлення і адаптація закладів до більш сучасних завдань сьогодення. Це природно, так, як і удома наводимо лад час від часу, так і бібліотеки цього потребують», – сказав він.

Крім того, Олександр Шевчук запевнив, що скорочення в чернігівських бібліотеках не буде.

«Якби планувалось скорочення, то так і написали б, що скорочення. А оптимізація – це максимальне використання ресурсу і потенціалу, щоб функціонал працював на кращий результат», – зазначив він.

До того ж перевірки бібліотек, за його словами, проводять для того, аби узгодити або усунути якісь проблеми або помилки.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button